Gene: "Slick-urile vor face diferenta anul viitor"

Publicat marţi, 18.11.2008 19:50 de Daniel Popescu

Marc Gene crede ca introducerea pneurilor slick in F1 incepand din 2009 va compensa scaderea fortei de apasare aerodinamica.

Noul regulament aerodinamic pentru sezonul 2009 va conduce la scaderea drastica a fortei de apasare aerodinamica.

In schimb, pneurile slick vor reusi sa compenseze in mare masura acest impediment, potrivit declaratiilor lui Robert Kubica.

"Bineinteles ca pierdem multa forta de apasare aerodinamica comparativ cu masina din 2008"

, a declarat pilotul echipei BMW-Sauber la finalul celei de-a doua zi de teste. "Dar pentru ca revenim de la pneuri cu santuri la cele slick, castigam mult mai multa aderenta in virajele lente. Asa ca, prin dezvoltarile care vor urma, nu cred ca va fi o diferenta prea mare intre masinile din 2008 si 2009".

La randul sau, pilotul de teste al Scuderiei Ferrari, Marc Gene, spune ca principala preocupare la Barcelona este reprezentata de pneurile slick. "Incercam sa eliberam cat mai multe lucruri pentru a incerca sa cream forta de apasare aerodinamica pe care o vom avea anul viitor", explica spaniolul. "Dar principala problema este reprezentata de slick-uri. Nu am putut sa le compar direct, dar prima impresie este ca aderenta furnizata de noile pneuri compenseaza forta de apasare aerodinamica mai scazuta".