Germanii si olandezii cer demisia lui Mosley

Publicat sâmbătă, 05.04.2008 13:43 de Daniel Popescu

Federatiile sporturilor cu motor din Germania si Olanda au cerut demisia lui Max Mosley. Intre timp, presedintele FIA a dat in judecata tabloidul News of the World.

Federatia germana a sporturilor cu motor, ADAC, i-a certut lui Max Mosley sa-si reconsidere pozitia de presedinte al FIA dupa scandalul sexual in care a fost implicat.

"Intr-o scrisoare trimisa lui Max Mosley, ADAC se distanteaza de evenimentele din jurul acestei persoane. Potrivit ADAC, functia de presedinte al FIA care reprezinta peste 100 de milioane de motoristi din intreaga lume nu ar trebui compromisa de astfel de lucruri. Prin urmare, ii cerem presedintelui sa-si reconsidere pozitia in cadrul organizatiei"

.

Federatia olandeza a sporturilor cu motor s-a alaturat celor care cer demisia imediata a lui Mosley din functia de presedinte al FIA. "Din cauza pozitie sale de inalt nivel, aceasta situatie este inacceptabila. Nu am primit inca invitatia de a participa la intalnirea extraordinara a FIA, dar vom merge acolo si vom vota pentru demiterea lui", a declarat presedintele federatiei olandeze, Arie Ruitenbeek.

In ultimele zile, si BMW, Mercedes, Toyota si Honda si-au exprimat indignarea fata de cele intamplate. Intre timp, Max Mosley a anuntat prin vocea unui purtator de cuvant ca a inceput demersurile legale impotriva tabloidului News of the World, care a publicat recent un material care il infatiseaza pe oficialul britanic in centrul unui amplu scandal sexual.