Glock explica ultimele tururi de la Interlagos

Publicat luni, 03.11.2008 17:23 de Mircea Meșter

Timo Glock a detaliat momentele din ultimele tururi ale cursei de ieri, sustinand ca nu a fost in niciun moment constient de faptul ca arbitreaza direct lupta pentru titlul mondial la piloti.

"Nu am fost atent la ce se intampla in jur, m-am concentrat exclusiv pe ce avea eu de facut. Nu stiam ca sunt arbitrul campionatului si nici nu mi-am dorit asta. Am incercat sa dau tot ce aveam mai bun in mine, insa la final a fost ca la poker. Am ramas pe pneuri de uscat, insa ploaia s-a intetit in ultimul tur si a fost prea mult pentru noi. Nu am fost ghinionisti, insa nici nu am castigat jocul de poker"

, sustine Timo Glock.

Acesta continua: "Scopul meu nu a fost sa ii ajut sau sa ii incurc pe Felipe sau pe Lewis. Nici nu stiu cand m-a depasit lewis, pentru ca tocmai treceau patru masini pe langa mine, prin stanga si dreapta, iar eu ma straduiam sa mentin masina pe pista. Daca analizati timpii, in penultimul tur reusisem 1:28 iar in ultimul am mers mult mai lent, 1:48. Pur si simplu nu am putut sa pilotez in conditii normale", afirma pilotul german de la Toyota.

Glock considera ca Felipe Massa nu are de ce sa se considere nedreptatit de evolutia sa: "Cred ca cel care intelege cel mai bine faptul ca nu am putut sa fac mai multe in acele conditii este chiar Felipe Massa. Imi pare rau pentru el, dar, la final, cursa care decide campionatul eultima, chiar daca toti trebuie sa constientizeze ca au mai existat 17 curse inainte. Au fost destule GP-uri in care Felipe a fost ghinionist si nu a luat puncte din cauza problemelor tehnice. E adevarat, e greu sa pierzi campionatul in ultimul tur de pista, insa desi am dat tot ce am avut mai bun in mine nu am reusit sa schimb asta".

  • gtrazvan, luni, 03.11.2008 18:32
    POATE NU S-A OBSERVAT

    Am urmarit reluarea de cel putin 10 ori si bucata de pista pe care a fost depasit este uscata, depasirea a fost facuta pe o bucata de linie dreapta, el pur si simplu nu a mai accelerat. Nu ma interesa cine castiga, Massa sau Hamilton, dupa nici unul nu ma omor, dar competitia asta este din ce in ce mai murdara, noroc ca exista moto GP si SBK.

  • gtrazvan, luni, 03.11.2008 18:40
    adaugare

    "tocmai treceau patru masini pe langa mine, prin stanga si dreapta" - nu l-a depasit nimeni pe dreapta, el era pe dreapta mult lasand libera trasa ideala.

  • adidor77, luni, 03.11.2008 20:15
    Poate ...

    acum apar toti cu tot felul de supozitii si scenarii. Personal eu nu cred ca Timo s-a lasat depasit de Hamilton pentru ai facilita castigarea campionatului. Daca ar fi existat o intelegere intre McLaren si Toyota (desi personal cred ca este o utopie), Glock ar fi fost chemat la boxe pentru schimbul de pneuri si gata. Nu stiu cine isi poate inchipui ca a fost un aranjament (poate doar fanaticii de la Ferrari) dar prin absurd daca ar fi fost, nu-mi pare rau. Hamilton nu a luptat in acest sezon doar cu echipele de top ci si cu FIA. A fost singur impotriva tuturor si tocmai pentru asta il admir si spun ca-si merita cu adevarat acest titlu. La cei 23 de ani a dovedit o maturitate si un psihic de laudat. Toti cei care il critica si ii spun Play Station nici nu-si imagineaza cata munca sta in spatele lui.

  • alecstm, marţi, 04.11.2008 11:13
    @mircea

    o intrebare: de cate ori ai citit articolul inainte de publicare?

  • marianescu, marţi, 04.11.2008 13:49
    BINE SPUS adidor77 !

    Total de acord, daca chiar era ceva "necurat", puteau s-o rezolve altfel, mai cu perdea!