Glock, incantat dupa cel mai bun rezultat al carierei

Publicat luni, 09.06.2008 11:42 de Daniel Popescu

Timo Glock a sarbatorit la Marele Premiu al Canadei obtinerea celui mai bun rezultat din cariera in Formula 1.

Glock a terminat pe locul 4, iar clasarea sa este cu atat mai meritorie cu cat germanul a reusit sa-i reziste in finalul cursei lui Felipe Massa.

"Este o zi fantastica, sunt incantat de primele puncte din acest an", a declarat Glock. Pilotul echipei Toyota a admis ca a comis o greseala in finalul cursei, cand i-a permis lui Massa sa il depaseasca pe Trulli in virajul 10.

"Am facut o greseala si din cauza mea Trulli a pierdut un loc, ceea ce este pacat. Dar apoi am incercat sa raman in fata lui Massa si sa nu comit greseli. Rezultatul este minunat pentru echipa, pentru mecanicii si inginerii care au facut o treaba grovaza in ultimele sapptamani. Le dedic punctele".

Si coechipierul sau, Jarno Trulli, a reusit sa termine in puncte, insa italianul a admis ca putea sa obtina un loc mai bun fara greseala lui Glock. "Este un rezultat foarte bun pentru intreaga echipa si sunt foarte fericit", a declarat Trulli. "Stiam ca va fi o cursa grea si vroiam doar sa aduc masina acasa pentru ca nu aveam multa incredere. Timo a facut o mica greseala. Cand a revenit pe trasa ideala a trebuit sa franez si Massa a reusit sa treaca. Totusi, este grozav sa castigam puncte si sunt fericit pentru toata lumea".

  • stefank13, luni, 09.06.2008 11:51
    Aberant

    Glock s-a clasat mai bine decat Trulli in cursa, dar totusi l-ati punctat mai putin decat Trulli. Aiurea!

  • bogdan_197, luni, 09.06.2008 11:54
    Total eronat

    Deci Glock pe 4 = 2 pct , Trulli pe 6 = 3 pct. Aveti explicatie?

  • daniel.popescu, luni, 09.06.2008 12:04
    explicatie

    Pentru rezultatele din cursa, Glock a primit 200 de puncte, iar Trulli 120. In aceasta stire, la fel ca si in celelalte de azi, se puncteaza declaratiile pilotiilor, nu pozitia ocupata in cursa. Si, intrucat Glock a recunoscut ca Trulli a pierdut un loc din cauza sa, iar italianul a spus acelasi lucru, este firesc ca Glock sa fie penalizat pentru asta. De aceea, Glock a primit mai putine puncte decat Trulli. Q.E.D.

  • stefank13, luni, 09.06.2008 12:16
    Corect

    Scuze, nu citisem stirea. Totusi am o intrebare: Bourdais a fost declasat pe grila, nu am vazut stirea aceasta. Acum cred ca este oricum tarziu de punctat/depunctat, dar cred ca era totusi un eveniment care trebuia luat in seama. Multumesc!