GP3: Vişoiu va pleca de pe locul 17 în prima cursă de la Silverstone

Publicat sâmbătă, 07.07.2012 11:25 de Daniel Popescu

Robert Vişoiu a stabilit al 18-lea timp în calificările de GP3 de la Silverstone, însă va pleca de pe locul 17 datorită penalizării pe grilă a unui rival.

Pilotul român Robert Vişoiu nu a reuşit să-şi îmbunătăţească semnificativ performanţele pe circuitul de la Silverstone după rezultatele modeste din antrenamente.

Piteşteanul în vârstă de numai 16 ani a stabilit doar al 18-lea timp în calificările de sâmbătă din competiţia GP3 după ce a fost cronometrat cu 1:53.861, fiind cu două secunde mai lent decât cel care va pleca din pole position, Mitch Evans.

Singura consolare a compatriotului nostru este că va fi promovat pe poziţia a 17-a a grilei de start, întrucât Tamas Pal Kiss, care a terminat calificările pe 11, a primit o penalizare de 10 poziţii pe grilă pentru ignorarea steagurilor galbene în antrenamente.

Prima cursă de GP3 de la Silverstone va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 18:20, ora României, şi va fi transmisă în direct de postul de televiziune DigiSport.

Cea de-a doua cursă, în care piloţii vor lua startul pe grilă în funcţie de rezultatele obţinute în cursa de sâmbătă, va avea loc duminică cu începere de la ora 10:30, ora României, şi va fi de asemenea transmisă în direct de DigiSport.