Grosjean consideră că psihologul i-a salvat cariera în Formula 1

Publicat luni, 02.12.2013 18:07 de Daniel Popescu

Romain Grosjean susţine că vizitele la psiholog au fost decisive pentru a înregistra progrese semnificative pe parcursul sezonului 2013.

Romain Grosjean s-a evidenţiat ca singurul pilot capabil să lupte constant cu Red Bull Racing în finalul acestui sezon, după ce a obţinut patru podiumuri în ultimele şase curse.

Progresele pilotului Lotus au venit în primul rând datorită unor ample discuţii pe care acesta le-a purtat cu un psiholog la capătul unor curse dezamăgitoare în care a comis numeroase accidente.

"Am fost suficient de inteligent să mă gândesc că am nevoie de ajutor. Nu este o dovadă de slăbiciune, este un punct forte, pentru că întotdeauna poţi progresa. Uneori am vrut să dansez mai repede decât muzica, cum s-a întâmplat la Monaco. Trebuie să fii la momentul potrivit, să faci lucrurile potrivite, să gestionezi presiunea şi stresul. Te ajută să vezi cum reacţionează oamenii din jur. Trebuie să fii pregătit să fi un numărul 1 şi un campion mondial, ceea ce nu este uşor", a declarat el.

Grosjean a refuzat să intre în detalii specifice despre natura discuţiilor purtate cu psihologul sau, însă afirmă că principalul subiect a fost încrederea în propriile forţe.

"Ceea ce discutam depinde de starea de spirit în care te afli. Mă întâlnesc cu ea o dată pe săptămână şi vorbim, un pic despre încrederea de sine şi despre faptul că nu trebuie să-mi pese ce spun alţi oameni. Sunt lucruri specifice, dar este greu să spun exact la ce lucrăm. Cred că voi continua pentru o perioadă, pentru că întotdeauna te poţi îmbunătăţi şi cred că mă face un om mai bun acasă şi un pilot mai bun pe circuit. Îmi face viaţa mai uşoară", a adăugat el.

Via ESPNF1