Ecclestone: "Alonso a vrut să plece de la Ferrari"

Publicat marţi, 03.12.2013 10:23 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone susţine că Fernando Alonso a vrut să plece de la Ferrari pe parcursul acestui sezon, însă informaţia a fost negată de managerul pilotului spaniol.

Bernie Ecclestone şi-a exprimat dezamăgirea faţă de evoluţiile mediocre ale lui Fernando Alonso de pe parcursul sezonului recent încheiat.

Deşi monopostul Scuderiei nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, britanicul în vârstă de 83 de ani îl acuză pe Alonso că nu şi-a mai dat interesul şi că a intenţionat chiar să plece de la echipă pe parcursul anului.

"Am fost un pic dezamăgit de Alonso, pentru că sunt un mare fan al său şi al celor de la Ferrari. Cred că a cedat teren un pic, ceea ce reprezintă o dovadă că îşi caută o altă echipă. Nu ştiu dacă echipa nu este competitivă din cauza lui sau din cauza faptul că oamenii care conduc echipa nu-şi fac treaba", a precizat el în cadrul prefeţei la cartea care prezintă istoria sezonului 2013 al Formulei 1.

MANAGER: "ESTE O SIMPLĂ FANTEZIE"

Declaraţiile lui Ecclestone vin în contextul în care McLaren a confirmat în luna septembrie că este interesată să semneze un contract cu Alonso pentru 2014 sau 2015. Totuşi, Luis Garcia Abad, managerul dublului campion mondial, a catalogat intenţia lui Alonso de a pleca de la Ferrari drept o fantezie.

"Ceea ce spuneţi este o fantezie. Nu poţi să ai două contracte semnate, pentru că atunci când semnezi un acord trebuie să notifici FIA. Aşa că din punct de vedere tehnic este imposibil. Iar o înţelegere nesemnată nu reprezintă o înţelegere", a precizat el pentru postul spaniol de radio Marca.

De asemenea, el a reiterat faptul că Alonso intenţionează să-şi respecte actualul angajament cu Ferrari care expiră la sfârşitul anului 2016. "Alonso a spus acelaşi lucru în acest an în trei conferinţe de presă în trei limbi", a mai precizat el.

Via Reuters, GMM

  • chipicao, marţi, 03.12.2013 11:02

    "Iar o înţelegere nesemnată nu reprezintă o înţelegere" da, dar prin asta tocmai ai dat de inteles ca au existat discutii, deci "Alonso a vrut sa plece de la Ferrari pe parcursul acestui sezon". probabil cand a auzit ca probabilul transfer al lui Kimi.

  • chipicao, marţi, 03.12.2013 11:03

    *de

  • pablo256r, marţi, 03.12.2013 11:05

    Pe naiba e Bernie fanul lui Alonso! Bernie e fanul banului! Nu-l intereseaza nici de piloti si nici daca e spectacol in F1. Profit mare = bani mai multi pentru Bernie. Restul e cancan :)

  • Soxy, marţi, 03.12.2013 13:55

    Bernie invarte kkt-ul Alonso a obosit psihic, si poate la mijlocul sezonului I-a zis la managerului sau se uite un pic in stnaga si in dreapta ... dar porobabil I-a fost prezentat "planul si bugetul" pana in 2016 si s-a linistit ... poate credea ca dp Massa el urmeaza ... nu se stie ...

  • Soxy, marţi, 03.12.2013 13:55

    * a zis managerului sau

  • ferr1, marţi, 03.12.2013 14:57

    Sa fim sinceri, ce pilot nu si-ar dori sa plece de la Ferrari dupa 4 ani in care echipa a dormit? Monopost slab, strategii idioate, schimburi de pneuri lente, schimbari de regulament pe care conducerea Ferrari nu le-a atacat... In 4 ani Alonso a fost lasat singur. Ferrari si-a imaginat ca daca il are pe Alonso, spaniolul o sa castige de unul singur. Uite ca nu s-a intamplat. Si nici un pilot n-ar fi reusit. Poate unul mai norocos in 2012. Dar si norocul uneori ti-l faci singur. Nu poti sa te bazezi mereu pe noroc. Si dupa atata timp vine unul ca Montezemolo care cere socoteala... ca un Crin Antonescu care se trezeste din somn si isi da seama ca tot n-a ajuns Presedinte.

  • iulianimi, marţi, 03.12.2013 15:58

    n-am eu norocul asta.