Hamilton: "A fost cea mai buna cursa din cariera mea"

Publicat marţi, 13.05.2008 14:02 de Mircea Meșter

Lewis Hamilton a trait, pe toata durata cursei de la Istanbul, cu impresia ca va retrai incidentele de anul trecut, cand a abandonat dupa o pana de cauciuc.

Hamilton sustine ca locul al doilea pe care l-a ocupat in Turcia reprezinta un rezultat nesperat in conditiile in care s-a luptat mental cu o posibila problema la pneuri. Dupa ce anul trecut a fost nevoit sa abandoneze dupa o pana si dupa ce coechipierul sau a lovit peretii din cauciuc in cursa precedenta din acelasi motiv, britanicul sustine ca fiecare moment care trecea din cursa de la Istanbul a fost unul in care avea impresia ca poate sa iasa in decor la 300 km/h din cauza unei pene.

"Nu am vrut sa ma lovesc de acelasi tip de incident din ultima cursa sau de acum un sezon. Nu e nimic mai rau decat sa iesi in decor la 300 km/h. Predictiile echipei aratau ca voi termina pe locul al cincilea, deci nu pot decat as fiu fericit cu aceasta pozitie. Pentru mine, aceasta a fost cea mai bua cursa pe care am facut-o vreodata. Nu e vorba de rezultate, ci de faptul ca la un moment dat te intrebi daca se putea mai mult decat atat. Ei bine, nu cred ca se putea. Suntem din ce in ce mai puternici in fiecare cursa care trece", sustine britanicul.

Motivul pentru care Hamilton este atat de extaziat este faptul ca a simtit fiecare tur ca pe un chin: "Cand simteam o mica vibratie mi-era frica sa nu se fi intamplat ceva cu pneurile. Mi-a stat capul tot timpul la asta. De fiecare data cand treceam de virajul 8, acolo unde mi-a explodat data trecuta, verificam vizual cauciucul. Totul a fost OK pana la urma", spune pilotul McLaren

  • catalin70, marţi, 13.05.2008 14:33
    Teste

    Testele care incep maine nu se puncteaza?

  • NeoGalaxy, marţi, 13.05.2008 23:40
    Interesant

    Mda... eu zis ca copieze suspensia Ferrari si gata. Oricum se pare ca nu sunt in stare sa faca un nou sistem de franare si masina este greu de condus. Poate ati observat cat de mult franeaza masinile McLaren. Asta arata atata ca masina este naspa ca directie si ca sistemul nou de franare (cel vechi a fost abandonat pentru ca era copiat de la Ferrari) nu are randamentul necesar. De aia apar aceste probleme, uzeaza foarte mult pneurile atat la franare cat si la accelerare. Apropo... McLaren este slab si la dezvoltare. O masina care ataca foarte violent vibratoarele si franeaza brust si foarte mult inseamna ca are probleme... Sper ca Ferrari sa mai castige cateva curse, duble chiar daca se poate sa vedem cat de prost sau McLaren la sistemul de franare. Nu de alta dar McLaren merg la limita pe cand Ferrari... sa zicem ca sunt in expectativa.