Hamilton a scapat fara penalizare dupa accident

Publicat sâmbătă, 05.04.2008 10:27 de Daniel Popescu

Comisarii de cursa nu i-au impus lui Lewis Hamilton nicio sanctiune, desi englezul nu s-a prezentat la controlul medical obligatoriu dupa accidentul suferit in antrenamente.

Hamilton a avut parte de un accident spectaculos la finalul celei de-a doua sesiuni de antrenamente de vineri. Englezul a pierdut controlul volanului, masina a ajuns intr-o portiune cu nisip si s-a izbit violent de parapeti.

Desi monopostul McLaren MP4-23 a suferit numeroase daune, Hamilton a iesit nevatamat din masina pe propriile picioare, fiind transportat de un comisar de cursa pana la boxele echipei sale.

Totusi, dupa ce au urmarit secventele video ale accidentului, comisarii de cursa au constatat ca Hamilton trebuie sa faca un control medical intrucat nivelul fortelor G din momentuil impactului a fost mare. Conform regulamentului, Hamilton ar fi trebuit sa se prezinte imediat dupa accident la centrul medical. La cererea comisarilor, Hamilton s-a prezentat in cele din urma la controlul medical si a trecut toate testele.

Comisarii au decis sa nu ia nicio masura impotriva lui, factorul decisiv fiind ca persoanei care l-a transportat pe pilot de la locul accidentului la boxe nu i sa comunicat ca britanicul trebuie sa se prezinte la centrul medical.

Hamilton nu a parut ingrijorat de efectele negative ale accidentului sau si este increzator ca poate obtine un rezultat pozitiv in acest weekend. "Evident, masina a fost avariata destul de serios, dar echipa va face o treaba buna si o va repara", a declarat el. "Imi cer scuze baietilor, dar asa este la curse, asta se intampla cand pilotezi la limita. Sambata este o noua zi si avem o masina buna, asa ca ma simt confortabil".

  • Dan007, sâmbătă, 05.04.2008 12:04
    .

    Cred k Hamilton nu termina cursa in Bahrain la cat de prost a mers in antrenamente...