Hamilton: "Alonso nu a fost corect"

Publicat luni, 17.09.2007 12:30 de Daniel Popescu

Liderul campionatului, Lewis Hamilton, a fost nemultumit de manevra de la startul cursei facuta de coechipierul sau, Fernando Alonso. Hamilton si Alonso au rulat roata la roata in primul viraj, iar spaniolul l-a fortat pe britanic sa iasa de pe pista.

“Cel care este pe exterior nu are intotdeauna cea mai buna intrare in viraj. Nu stiu daca eram in fata, dar era loc suficient pentru toti sa trecem pe acolo corect. Pentru cineva care se plange intotdeauna ca oamenii fac manevre necinstite ma asteptam sa fie corect, insa el m-a impins cat de departe a putut. Am fost foarte norocos ca am iesit pe o portiune de asfalt si ca am reusit sa revin pe pista”

, a declarat Hamilton.

“Prin virajul Eau Rouge este imposibil ca doua masini sa treaca simultan. Am avut starturi la fel de bune, poate a fost putin mai bun al meu fata de cel al lui Fernando. Am franat foarte tarziu si am fost foarte aproape de cele doua masini Ferrari, chiar in spatele lui Felipe. Am inceput sa accelerez si dintr-o data Fernando a venit spre mine, m-a vazut, asa ca… Am facut tot ce am putut pentru a-l depasi pe linia dreapta, dar nu a fost suficient”, explica pilotul McLaren.

Desi a terminat doar pe locul 4, Hamilton ramane optimist in privinta finalul de sezon. “Inca sunt optimist. Stiu ca este dificil de crezut asta, dar inca conduc clasamentul cu doua puncte avans. Mi-a luat doar un punct duminica. A fost o saptamana grea. Cu siguranta am avut o saptamana mai grea decat Alonso, dar nu voi spune mai mult”.

Intrebat insa de ce a fost mai greu pentru el decat pentru Alonso, Hamilton a replicat: “M-am simtit mult mai atasat de echipa si cred ca imi pasa ceva mai mult”, a explicat britanicul fara sa intre in alte amanunte.

  • ..., luni, 17.09.2007 12:50
    bine a zis

    "Pentru cineva care se plange intotdeauna ca oamenii fac manevre necinstite ma asteptam sa fie corect"