Hamilton, aparat de sefii McLaren

Publicat miercuri, 11.06.2008 16:01 de Daniel Popescu

Sefii echipei McLaren considera ca Lewis Hamilton nu are nicio vina in accidentul din pitlane de pe circuitul Gilles Vileneuve.

Hamilton a intrat in spatele monopostului pilotat de Kimi Raikkonen care astepta la culoarea rosie a semaforului de la iesirea din pitlane.

Desi presa internationala l-a acuzat pe Hamilton ca a gresit copilareste, sefii McLaren i-au luat apararea pilotului englez. "Castigam ca o echipa si pierdem ca o echipa. Am vazut ca Hamilton era rapid, a avut totul sub control pana cand safety car-ul a anulat diferenta"

, a declarat seful departamentului de motorsport al Mercedes, Norberg Haug. "Oricum, doua masini stationau la iesirea din pitlane, Lewis a lovit una, asa ca pana la urma a fost greseala noastra. Dar cu siguranta nu il invinovatesc pentru ca a fost foarte bun pe acest circuit. A fost in alta clasa in primele 20 de tururi".

La randul sau, Ron Dennis a catalogat intregul eveniment drept un simplu accident si considera ca ar fi o pierdere de timp sa analizeze cazul. "Nico Rosberg a intrat in spatele lui Lewis, iar asta a aratat ce s-a intamplat: a fost o reactie in lant pentru ca ei accelerau la iesirea din pitlane", a explicat seful echipei McLaren. "Evident, baietii din fata s-au oprit, Lewis urmarea spatele masinilor, dar dupa cum stiti nu avem lumini pentru frane".

  • cris_t_yan, joi, 12.06.2008 09:15
    safety

    da 20 de tururi dar o cursa are cca 70 de tururi, are opriri la boxe, in general are interventii ale safety car-ului si multe alte momente importante... si massa a luat elan la monaco iar safety car-ul a anulat diferenta. Oricum "scuzele" sunt binevenite.