Raikkonen: "Hamilton merita sa fie penalizat"

Publicat miercuri, 11.06.2008 17:06 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen crede ca Hamilton merita sa fie penalizat pentru greseala comisa in pitlane in timpul cursei de la Montreal.

In urma incidentului provocat la iesirea din pitlane, Hamilton si Rosberg au fost penalizati cu cate 10 pozitii pe grila de start a Marelui Premiu al Frantei, iar Raikkonen considera ca decizia comisarilor de cursa este una justa.

"A fost o dezamagire. Nu pot sa cred ca cineva te poate lovi cand stai la lumina rosie, chiar langa o alta masina. Nu pot sa cred ca nu a vazut lumina rosie si, mai mult decat atat, cele doua masini stationare. Din punctul meu de vedere, cred ca Hamilton isi merita pedeapsa. Va pierde 10 pozitii pentru urmatoarea cursa din Franta si, cel putin, asta nu va usura lucrurile pentru el"

, a scris Raikkonen pe site-ul sau oficial.

Cu toate acestea, campionul mondial vede si jumatatea plina a paharului, admitand ca pentru el este mai bine ca victoria i-a revenit lui Robert Kubica. "Pentru noi a fost bine ca a castigat Kubica. Din punctul nostru de vedere este mai bine ca el a luat 10 puncte si nu rivalii mei, care sunt acum la numai 3 puncte in fata mea".

Finlandezul este increzator ca Ferrari isi pot pastra titlul de campioni, desi recunoaste ca BMW-Sauber s-ar putea dovedi o nuca foarte greu de spart. "BMW-Sauber au castigat puncte de fiecare data cand ceva a mers prost pentru noi", a precizat el. "Acum ei sunt lideri. Nu sunt ingrijorat, dar daca vor continua sa castige puncte de fiecare data nu va fi usor sa ii prindem din urma in campionat. Dar avem o presimtire buna in privinta masinii noastre. Curand vom castiga din nou. Acum mergem pe niste circuite unde ar trebui sa fim puternici de la inceputul weekendului".

  • raluca_s, miercuri, 11.06.2008 17:17
    ferari+fiat=fia

    A uitat ce s-a intamplat la monaco?

  • BoByTzA, miercuri, 11.06.2008 18:17
    scuze

    kimi si-a cerut scuze personal. nu am citit ca hamilton ar fi facut la fel

  • PeZz, miercuri, 11.06.2008 18:19
    u vb kimi ....

    si u dc dracu nu ai fost penalizat la monaco ??????alcooolicule!!!??????

  • Cyrus, miercuri, 11.06.2008 18:20
    Merita

    La Monaco a fost altceva - circuit ud, iesea din tunel, ar fi reusit sa frineze daca nu trecea prin balta. La Montreal era semafor rosu. In plus, Kimi si-a cerut imediat scuze, n-am observat asta la Hamilton. Oricum, cursa a devenit mult mai interesant dupa abandonul lor, probabil cea mai spectaculoasa de pina acum in acest sezon

  • jannini, miercuri, 11.06.2008 19:18
    raikuru...

    hai sifon,driver din crisma-n crisma...

  • enake_katalin, miercuri, 11.06.2008 20:46
    da...

    si eu sunt convis ca lui kimi ii pasa de parerea oricaruia dintre noi=))

  • NeoGalaxy, miercuri, 11.06.2008 21:06
    Mda

    Sunt curios de ce lumea spune ca Kimi trebuia penalizat la Monaco. Pot sa intreb si eu pentru ce motiv/scuze trebuia penalizat? Am tot inteles ca tot batem cu chestia ca l-a lovit pe Adrian S.... dar din pacate (fericire) nu a incalcat nici o regula a FIA. Deci... inteleg si ca cei de la McLaren sunt curiosi de ce nu a fost penalizat dar repet... nu a incalcat nici o regula. Baieti... Ham Ham a fost penalizat nu pentru ca l-a lovit pe Kimi ci pentru ca nu a oprit la lumina rosie a unui semator. Da regula este tampita si pentru a fost penaliaza Ham Ham o sa dau un mail sa fie scoasa. Va aduc aminte ca acest baiat Ham Ham... anul trecut chiar vroia sa castige campionatul deoarece lui i se parea normal ca McLaren sa foloseasca acel caiet. In fond... scopul scuza mijloacele nu? Pai daca tot ne tinem de regula aceasta sa va mai aduc aminte ca Anglia nu a mai avut un campion de o gramada de ani si din pacate nu a avut nici macar unul prea tare. Jackie Stewart a avut doar 3 titluri amarate. Acum intelegeti de ce McLaren este disperat sa-l scoate pe Ham Ham campion si de cat mai multe ori? Sa va aduc aminte de anul 1999 cand Shumi a avut acel accident... si era cat pe ce sa iasa Irvine campion? Si ca Hakki era super patetic? Adica de abia mai stia sa conduca? Si in 2000... nu mai stia nici cum in cheama si l-a facut Schumi muci de tot? Deci... Ham Ham are talent, cel putin la fel de mult ca si restul pilotilor de F1. Din pacate... fiecare este om si mai face greseli. Uneori ne si lacomim. Se poate observa chiar foarte usor ca Ham Ham a depasit viteza de la boxe si ca era disperat sa iasa. De aia nu a reusit sa evite si nici macar nu se vede ca masina franeaza. Poate si pentru ca era pe niste pneuri noi si evident neincalzite. Oricum... a fost penalizat pe drept si repet, a fost penalizat pentru ca nu a oprit la culoarea rosie a semaforului. Era frumos sa fie penalizas si pentru ca a intrat intentionat in Kimi dar asta este cu totul o alta poveste. In rest... sa vedem cum va fi campionatul. Pentru cine nu stie, o cursa se castiga numai dupa ce se vede steagul cu patratele negre si albe de la sfarsit. Oricum cursele viitoare vor fi cu siguranta mult mult mai interesante.

  • DRAKo, miercuri, 11.06.2008 22:38
    NeoGalaxy esti tare!

    ce inseamna HAM HAM? un fel de KI KI sau PI PI sau PI SI? Sau cred ca e vorba de KU KU, totusi AL AL e mai tare decat BU BU si ai vazut ce depasire a facut BA BA? Dar CA CA e super!!!!

  • bogdan_197, joi, 12.06.2008 08:02
    @DRAKo

    Totusi parca CU CU a inceput sa mai miste ceva , nu ti se pare? @NeoGalaxy tu esti candidatul perfect sa`i iei locul lui Miky , parol:))

  • jul74, joi, 12.06.2008 08:05
    ham ham

    uita toata lumea ca McLaren a avut la dispozitie boxa 5 prin nu stiu ce memorii ca ei nu pot sta in ultima boxa, bla, bla bla!!! daca stateau la boxa 10 poate avea si Ham Ham timp sa vada culoarea rosie a semaforului si masinile oprite la semafor. N u cred ca McLaren ar pierde vreo cusra daca ar sta la boxa 10 dar si ei au pile...!!!

  • hakkinen, joi, 12.06.2008 11:56
    @NeoGalaxy

    De unde le toti scoti ?Cred ca incerci sa manipulezi cititorii cu informatii subiective si neadevarate.Hakkinen a facut la Suzuka in 98 o depasire in fata ciumei de generic ! Lewis nu a intrat intentionat in Kimi,era si explicatia lui Miki Alexandrescu,in stanga lui Kimi avea loc sa treaca daca masina ar fi putut vira mai strans.Daca Robert ar fi fost in stanga,atunci el ar fi fost "cel ales".

  • MrKimi, joi, 12.06.2008 22:34
    kimi

    la monaco a fost cu totula altceva... in timpul cursei.. a pierdut controlul masinii mai idiotuleee ..daca nu ai treaba cu formula 1 ..te sfatuiesc sa te uiti la tezaur folcroric... pa