Hamilton, dezamagit de prestatia din calificari

Publicat sâmbătă, 21.06.2008 17:05 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton este dezamagit dupa rezultatul obtinut in calificari. Desi a stabilit al treilea timp, el va pleca in cursa de pe locul 13, in urma penalizarii din Canada.

Pilotul echipei McLaren nu a reusit sa-i invinga pe cei de la Ferrari in calificarile pentru Marele Premiu al Canadei, admitand insa ca o mare parte din vina o are chiar el.

"Este o sesiune de calificari foarte dezamgitoare pentru mine si imi cer scuze echipei pentru ca in primul tur rapid am facut o greseala care m-a costat trei zecimi de secunda. Asta este viata, dar am fortat si am incercat sa scot tot ce e mai bun la masina. Vom forta foarte mult maine"

, a declarat Hamilton.

Englezul va pleca in cursa doar de pe locul 13, intrucat a fost penalizat cu 10 pozitii pe grila dupa incidentul din pitlane de la Montreal. "Penalizarea nu ne ajuta. Venisem aici sa castigam si ma simteam increzator si confortabil, dar am pierdut automat 10 pozitii", a adaugat el. "Cred ca regulile sunt reguli si vom face tot ce putem, vom invata din asta si ne vom asigura ca astfel de lucruri nu se vor repeta".

Cu cativa ani in urma, Kimi Raikkonen a luat startul in Marele Premiu al Frantei de pe locul 13, iar in cele din urma a reusit sa termine pe locul 2. Acest lucru il incurajeaza si pe Hamilton sa faca duminica o cursa cat mai buna. "Kimi a demonstrat inainte ca poti face asta", a incheiat Hamilton.

  • SpeedGeorge, sâmbătă, 21.06.2008 17:10
    ps

    pai si din stire reiese ca raiko ar trebui sa ia si el puncte ! p.s:hamilton cred ca va face doar un pitstop maine...

  • KalEl, sâmbătă, 21.06.2008 17:17
    @1 oprire ?

    baietii de pe ITV spuneau ca au testat in simulator ... si cel mai bine ar merge cu 3 opriri ... cred ca daca ar fi mers cu rezervoru aprope plin nu ar urcat mai sus de 5 in calificari ... in vine, o sa vedem maine, sa speram ca or sa fie ceva depasiri

  • michelle_b, sâmbătă, 21.06.2008 19:11
    are dreptate

    Speed George are dreptate. De ce nu este punctat kimi ?De obicei, la alte stiri de dadeau puncte pilotului laudat. Acum nu. In opinia mea, nu e corect....