Kubica anticipa rezultate slabe in calificari

Publicat sâmbătă, 21.06.2008 17:20 de Daniel Popescu

Robert Kubica a marturisit ca se astepta sa nu reauseasca un rezultat foarte bun in calificarile pentru Marele Premiu al Frantei.

Pilotul echipei BMW-Sauber a obtinut doar al 7-lea timp in calificari, insa va lua startul de pe locul 6 ca urmare a penalizarii lui Lewis Hamilton. Acesta este cel mai prost rezultat obtinut de Kubica in calificari in acest an, iar polonezul admite ca distanta dintre BMW-Sauber si rivalii de la Ferrari si McLaren este destul de mare.

"In calificarile din Canada am fost ajutati de conditiile pistei. Aici, dupa ce ieri ne-am chinuit, ma asteptam la o sesiune dificila, si de fapt chiar a fost o sesiune de calificari dificila. Nu suntem inca in forma. Trebuie sa scoatem in evidenta ca am castigat pentru ca ceilalti au facut greseli sau au avut probleme. Daca ne uitam la Canada si Monaco, am fost la cinci sau sase zecimi de rivali, iar aici diferenta este asemanatoare", a declarat Kubica la finalul calificarilor pentru postul de televiziune ITV.

Acesta crede ca BMW-Sauber nu au mai reusit sa tina pasul cu marii rivali din campionat. "Ne chinuim ceva mai mult aici. Nu stiu de ce, poate ca celelalte echipe au imbunatatit iar noi nu. Anul trecut am fost puternici aici, dar anul acesta lucrurile sunt invers. Astea sunt cursele si trebuie sa analizam. Am vazut inca de ieri ca am avut probleme cu aderenta si se pare ca nu am reparat aceasta problema".