Hamilton evidenţiază echilibrul de forţe din Formula 1

Publicat joi, 19.04.2012 17:12 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton susţine că nu poate identifica un rival în lupta pentru titlu, întrucât mai multe echipe sunt apropiate ca valoare în calificări şi curse.

Primele trei curse ale sezonului 2012 au fost câştigate de trei piloţi, element care evidenţiază echilibrul din Formula 1, chiar dacă victoria lui Fernando Alonso din Malaysia a fost favorizată de ploaie.

Acesta este şi motivul pentru care Lewis Hamilton a evitat joi să nominalizeze un rival în lupta pentru titlul mondial din acest sezon şi a reiterat faptul că esenţial este să câştige cât mai multe puncte.

"Este foarte dificil în acest sezon. Dacă ne uitam la calificări, am fost competitiv acolo, acum Mercedes sunt cei mai rapizi, însă rămâne o luptă echilibrată între multe monoposturi. Iar dacă ne uităm la forma din curse îi avem pe cei de la Red Bull, care sunt foarte rapizi, pe cei de la Mercedes, care sunt şi ei foarte rapizi, şi până şi Sauber sunt rapizi acum. Trebuie să încerci să fii constant şi să câştigi cât mai multe puncte", a declarat pilotul echipei McLaren la conferinţa de presă de joi de pe circuitul din Bahrain.

Hamilton este lider în clasamentul general după primele trei curse, în ciuda faptului că nu a câştigat niciun Mare Premiu. În schimb, britanicul şi-a adjudecat doua pole position-uri şi a terminat de fiecare dată pe locul trei, suficient pentru a fi lider în contextul în care ceilalţi piloţi au alternat performantele bune cu rezultate mediocre.

Via | SkySports