Patru angajaţi Force India, în mijlocul conflictelor de stradă din Bahrain

Publicat joi, 19.04.2012 16:35 de Daniel Popescu

Patru angajaţi Force India au fost prinşi în mijlocul unei confruntări stradale intre protestatarii şi politisiţii din Bahrain, incident în urma căruia alţi doi angajaţi ai echipei au părăsit ţara.

Confliectele de stradă din Bahrain, gazda Marelui Premiu de Formula 1 de la sfârşitul acestei săptămâni, au început deja să-şi facă simţită prezenţa şi în rândul echipelor.

Miercuri noapte, patru angajaţi ai echipei Force India se îndreptau spre hotelul la care sunt cazaţi în capitala Manama după ce au părăsit circuitul în momentul în care maşina lor a fost prinsă în mijlocul unui conflict între protestatari şi forţele de ordine.

Niciunul dintre angajaţi nu a fost rănit, însă aceştia au trecut prin clipe tensionate după ce o parte din gazele lacrimogene aruncate de politisiţi au ajuns în maşină.

După ce a rămas blocată pe şosea timp de câteva minute, maşina şi-a putut face drum spre hotel, însă incidentul nu a rămas fără urmări: speriaţi de evenimente, alţi doi angajaţi ai echipei Force India au decis să părăsească Bahrain şi să revină în ţările lor natale.

Reacţia lui Zayed R Alzayani, şeful circuitului din Bahrain, a fost că astfel de incidente pot avea loc oriunde în lume şi că nu poate garanta că acestea nu se vor mai repeta.

"Ei nu au reprezentat o ţintă, pur şi simplu s-a întâmplat să fie acolo. Este un eveniment nefericit şi o problemă de sincronizare. Se poate întâmpla oriunde în lume să fii prins într-o luptă. Nu pot să comentez dacă vor mai exista sau nu violenţe. Nu cred că vor avea loc pe circuit sau în apropierea circuitului", a declarat el.

Nico Hulkenberg, unul dintre piloţii Force India, consideră că astfel de incidente nu îşi au locul în Formula 1 şi admite că este îngrijorat pentru securitatea angajaţilor echipei.

"Nu este normal ca astfel de lucruri să se întâmple. Suntem aici pentru a concura. Afacerea F1 este despre divertisment, iar astfel de lucruri nu ar trebui să ni se întâmple nouă. Nu ştiu dacă este corect sau nu (n.r - să concurăm aici). Este dificil de spus. Nu sunt politician, sunt pilot de Formula 1, dar asta nu ar trebui să se întâmple, nu-i aşa? Nu este bine că trebuie să fim îngrijoraţi. Să sperăm că restul weekendului este calm", a precizat el.

Mai multe televiziuni au refuzat să-şi trimită angajaţii în Bahrain, iar unii sponsori analizează posibilitatea de a-şi îndepărta logo-urile de pe monoposturi în acest weekend, în semn de protest faţă de situaţia din ţară.

Via | BBC Sport | Autosport