Hamilton explica cum ar putea castiga la Magny Cours

Publicat luni, 16.06.2008 10:41 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton este increzator ca poate face o figura frumoasa la Magny Cours in ciuda penalizarii de 10 pozitii pe grila de start.

Pilotul echipei McLaren sustine ca strategia pe care o pregateste pentru Marele Premiu al Frantei ii va permite sa urce cat mai multe pozitii in clasamentul cursei. "Cu siguranta penalizarea nu imi va afecta pregaririle pentru Marele Premiu al Frantei", a declarat Hamilton in cadrul unui preview al echipei sale.

"Deja am analizam cele mai bune cai pentru optimiza strategia care sa ne ajute sa urcam in clasament si cred ca trebuie sa depasesc cateva masini pentru a intra in puncte".

Desi admite ca depasirile nu sunt foarte facile la Magny Cours, englezul crede ca exista locuri bune unde poate obtine un avantaj in fata competitorilor. "Magny Cours nu este cel mai facil loc pentru depasiri, dar cu siguranta este posibil", a adaugat el. "Poti cobori pe interiorul arcului de par Adelaide si sa arunci o privire asupra penultimului viraj. Dar unul dintre aspectele pe care il analizam este strategia - Magny Cours are un pitlane relativ scurt care ne largeste paleta de optiuni strategice pentru cursa".

In plus, Hamilton este convins de capacitatea monopostului McLaren de a face diferenta pe circuitul francez. "Chiar daca rezultatul din Canada poate parea dezamagitor, forma noastra generala a reprezentat cresterea increderii pentru intreaga echipa. Anul trecut duceam putin lipsa de viteza in virajele rapide, dar masina de anul acesta a rezolvat cu siguranta aceste deficiente. Suntem in forma buna", crede britanicul.