Hamilton, incantat sa-si consolideze pozitia de lider

Publicat luni, 29.09.2008 11:14 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton este multumit ca a reusit sa-si consolideze pozitia de lider al clasamnetului general dupa locul 3 obtinut in prima cursa pe timp de noapte din istorie.

Hamilton a incheiat cursa din Singapore pe ultima treapta a podiumului, rezultat care i-a permis sa se distanteze la 7 puncte de Felipe Massa in clasamentul general, intrucat Massa a ratat prezenta in puncte.

Privind din aceasta perspectiva, pilotul echipei McLaren s-a declarat multumit de rezultatul obtinut.

"Sincer sa fiu, nu ma pot plange. Am fost competitivi in primul stint si am avut noroc cu safety car-ul. Din pacate am fost blocat in trafic. Cu toate acestea, sa termini pe podium prima cursa pe timp de noapte este grozav. Nu ma pot plange, am sapte puncte avans si sunt multumit de asta", a declarat englezul la finalul cursei.

Hamilton a admis ca singurul lucru care l-a interesat in cursa de duminica a fost ce rezultat va obtine in comparatie cu rivalul sau din lupta pentru titlu, Felipe Massa. "Cu siguranta, totul se rezuma la puncte. Am venit aici cu un singur punct avans si cei de la Ferrari erau foarte competitivi. Stiam ca va fi foarte dificil sa ii batem si mai ales dupa start am vazut ca eram in spate", a adaugat el.

Pilotul echipei McLaren sustine ca diferenta de 7 puncte pe care o are in clasament nu il va determina sa isi schimbe modul de abordare in ultimele trei curse ale sezonului. "Vom aborda urmatoarele curse in acelasi mod. Nu am niciun dubiu, avem un pachet competitiv sa concuram cu ei, dar sunt sigur ca va fi o lupta dificila".