Rosberg: "Cursa parea ruinata dupa penalizare"

Publicat luni, 29.09.2008 10:43 de Daniel Popescu

Nico Rosberg a crezut ca va pierde orice sansa de a obtine un rezultat bun in Singapore dupa ce a fost penalizat de comisarii de cursa.

Rosberg a obtinut duminica cel mai bun rezultat din cariera, terminand MP al statului Singapore pe locul 2.

Pilotul echipei Williams a marturisit insa ca a avut mari emotii dupa ce a fost nevoit sa suporte o penalizare de 10 secunde, intrucat intrare la boxe in momentul in care acest lucru nu era permis.

Totusi, germanul a reusit sa profite de faptul ca penalizarea a survenit foarte tarziu, astfel ca a reusit sa-si creeze un avans consistent in fata rivalilor sai.

"Cand a trebuit sa vin la boxe am vazut ca safety car-ul iesea. Echipa mi-a spus sa vin in acel tur. De fiecare data este exact acelasi lucru (n.r - cu regulamentul masinii de siguranta). Am fost foarte deranjat si m-am gandit ca asta este, s-a terminat", a declarat Rosberg.

"Dar apoi am vazut ca sunt capabil sa maresc distanta chiar si dupa oprire. Am avut o sansa buna in acest weeekend si totul a mers bine, ceea ce este grozav pentru mine si pentru echipa".

Britanicii au reusit astfel sa depaseasca performanta din prima cursa a sezonului, cand Rosberg a incheiat pe ultima treapta a podiumului. In ciuda rezultatului excelent obtinut in Singapore, Williams a ramas insa doar pe locul 8 in clasamentul constructorilor cu 26 de puncte, la doua puncte in urma celor de la Red Bull.