Hamilton: "Monaco, cea mai importanta victorie"

Publicat luni, 26.05.2008 10:32 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton sustine ca victoria obtinuta la Monaco va fi punctul de reper al intregii sale cariere in Formula 1.

Pilotul echipei McLaren Mercedes a reusit sa triumfe pe strazile din Principat dupa o cursa haotica desfasurata partial pe ploaie. Englezul, care prin acest succes a revenit in fruntea clasamentului general, spune ca in ultimele tururi ale cursei s-a gandit la regretatul Ayrton Senna, care a castigat de 6 ori la Monaco.

"Acesta trebuie sa fie punctul de reper al carierei mele si sunt sigur ca va fi punctul de reper pentru tot restul vietii", a declarat incantat Hamilton. "In ultimele tururi m-am gandit la Ayrton Senna care a castigat aici. Este incredibil sa castig aici. Trebuie sa multumesc echipei, prietenilor si familiei".

Hamilton nu a fost scutit de probleme in acest Grand Prix, el deteriorandu-si unul dintre pneuri dupa ce a lovit zidul de protectie. Totusi, englezul a revenit pe pista pe locul 4 si, in cele din urma, a reusit sa-si adjudece victoria. "Am fost capabil de un start bun. M-am simtit confortabil intr-o masina buna si am stiut ca pot concura cu Ferrari. Dar nu am putut sa vad nimic, asa ca am rams pe locul 2 pentru ca ploua si era foarte multa apa. Pe masura ce ma apropiam de el masina a capatat un caracter supravirator si am lovit barierele. Am reusit sa anunt echipa si ei au reactionat repede. Au facut o treaba fantastica".

Distanta castigata de Hamilton in fata lui Kubica a fost anulata la cea de-a doua intrare pe pista a safety car-ului, insa britanicul sustine ca putea fi si mai rapid. "Cand vremea este ca asta si apoi pista se usuca, este important sa-ti tii masina pe circuit. Este dificil, pentru ca fenomenul de acvaplanare este prezent tot timpul. Din fericire am schimbat strategia si a functionat perfect pentru mine. Prestatia mea era ridicola. Am avut o secunda fata de ceilalti in marea majoritate a cursei, asa ca a fost foarte usor. ma simteam confortabil si am intrebat daca puteam fi mai rapid, dar ei au refuzat. Asa ca am avut 40 de secunde si apoi a intrat safety car-ul".

In urma victorie repurtate la Monaco, Hamilton a devenit lider in clasament cu 38 de puncte, avand trei puncte in fata lui Raikkonen si patru in fata lui Massa.

  • WestMclaren, luni, 26.05.2008 10:41
    Victorie!!!!!!!!

    Era cazul sa mai castige si Mclaren. Bravo lor

  • undispudet, luni, 26.05.2008 10:43
    HM DA!

    Va salut,acuz postul de televizuine tv1 ca nu a difuzat toata cursa pana la capat:nesimtire frate..,cand ti-e lumea mai draga uite ce fac astia :nu au difuzat premierea pilotilor atat lui Hamilton cat si a celor 2 piloti R. Kubica si F. Massa si nu mi se pare frumos......

  • marianescu, luni, 26.05.2008 12:31
    SUBSCRIU!

    Fratilor, TREBUIE sa facem ceva! Astia de la TVR, dupa ce ca sunt platiti din banii nostri, mai sunt si nesimtiti! De multe ori mi-a venit sa trimit mail cu ceva "de dulce", dar... n-am avut de ales si a trebuit sa ma kinui sa inteleg ceva de la RTL... Oare nu avem alte solutii, oare nu se gaseste un post TV mai "normal la capul lui" sa le ia transmisia penibililor de la TVR?! E strigator la cer...