Massa: "Strategia noastra a fost gresita"

Publicat luni, 26.05.2008 11:01 de Daniel Popescu

Felipe Massa crede ca a ratat victoria la Monaco deoarece Ferrari au decis schimbarea strategiei in timpul cursei.

Massa a plecat din pole postion si a condus prima parte a cursei, insa in urma unei erori de pilotaj a pierdut prima pozitie in fata lui Robert Kubica. Desi brazilianul a pilotat foarte bine in spatele pilotului BMW-Sauber, Ferrari au decis sa schimbe strategia, iar Massa a concurat prea mult timp cu pneurile intermediare.

"Am avut o cursa dificila", a declarat brazilianul. "Am pierdut contactul radio cu peste 20 de tururi inainte de final. Nu am putut vorbi si a fost dificil sa inteleg ce se intampla. In primul stint am mers foarte bine si am fost rapid. Stiam ca strategia functioneaza bine si ca masina era perfecta, dar dintr-o data am schimbat strategia pentru o singura oprire si am pus benzina pentru tot restul cursei".

"A fost o greseala pentru ca pista devenea uscata. Ne asteptam sa vina ploaia, dar asta nu s-a intamplat, iar cand Kubica a oprit am vrut si eu sa opresc, dar a fost dificil sa fac o conversatie cu echipa. Am facut o greseala in privinta strategiei, dar este bine sa fim pe podium. Stim ca acest campinat este lung si sunt multumit de rezultat".

Massa a pierdut conducerea cursei dupa ce a iesit de pe circuit la finalul liniei drepte, chiar daca brazilianul si-a revenit rapid. "Cu siguranta, toti am avut astfel de momente. Intr-o astfel de cursa este usor sa faci o mica greseala si sa-ti pierzi concentrarea. Am franat un pic mai tarziu si nu am putut opri masina".

Cu toate acesta, Massa s-a apropiat de coechipierul sau, Kimi Raikkonen, in clasamentul general, fiind la patru puncte de Hamilton.

  • marianescu, luni, 26.05.2008 12:36
    ;o) siiigur....

    ....strategia a fost problema, nicidecum pilotajul: "in urma unei erori de pilotaj a pierdut prima pozitie". :o)) Massa a ramas la obiceiul lui de a se umple de penibil...

  • jul74, luni, 26.05.2008 15:23
    :)))

    dar Kubica urma sa faca oprire la boxe!!!

  • cris_t_yan, marţi, 27.05.2008 09:33
    toti au facut greseli

    masa-franare tarzie, hamilton-lovire parapet, alonso-idem, kubica-tamponare usoara, raikkonen-franare tarzie+accident, kovalainen-tamponare usoara, heidffel-idem!!! ASA SE EXPLICA UN MONACO UD - O cursa minunata