Hamilton speră să lupte cu Button pentru titlu în 2012

Publicat joi, 05.01.2012 15:46 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton speră ca McLaren să-i ofere un monopost suficient de competitiv în 2012 pentru a putea lupta pentru titlul mondial împotriva lui Jenson Button.

Pentru prima oară de la debutul în Formula 1 din sezonul 2007, Lewis Hamilton a fost învins anul trecut în clasamentul general de coechipierul său.

Jenson Button a profitat de numeroasele incidente în care a fost implicat britanicul şi, datorită stilului său de pilotaj mai conservator, a terminat constant pe primele poziţii. Hamilton nu este însă pregătit să renunţe la luptă şi dă primele semne că îşi doreşte o revanşă anul viitor, când speră să lupte pentru titlul mondial.

"Button este foarte rapid şi a construit în jurul său o echipă foarte puternică de tehnicieni. Întotdeauna vreau să-l înving şi nu sunt niciodată fericit când nu reuşesc. Dar din punct de vedere psihic nu văd asta ca pe o problemă. Este o persoană deschisă cu care te poţi înţelege. Ar fi grozav să lupt cu el pentru titlul mondial în 2012, depinde doar de monopostul McLaren", a precizat el într-un interviu acordat publicaţiei italiene Gazzetta dello Sport.

Unul dintre motivele pentru care Hamilton a fost învins de Button în 2011 este reprezentat de numeroasele conflicte de pe pistă cu Felipe Massa, care au condus la o serie de abandonuri sau retrogradări de poziţie. Britanicul a reiterat însă încă o dată că nu are nicio problemă cu pilotul Scuderiei Ferrari.

"Ne-am găsit deseori foarte aproape, iar Massa este un pilot dificil de depăşit pentru că niciodată nu-ţi lasă spaţiu. Dar nu este ceva ce trebuie dramatizat. Nu am nimic împotriva lui", a mai precizat el.

Via | James Allen

  • mobius, joi, 05.01.2012 19:41
    infatuare, lipsa de maturitate,..

    Hamilton sugereaza ca a avut un monopost mai putin competitiv decat Button, ceeace este un lucru urat din partea sa. El a fost perfect de fiecare data si nereusitele sale s-au datorat altora.