Schumacher, convins că va avea succes la Mercedes în 2012

Publicat joi, 05.01.2012 15:03 de Daniel Popescu

Michael Schumacher şi-a exprimat convingerea că Mercedes AMG mai are nevoie doar de un mic pas înainte pentru a avea succes în Formula 1.

Constructorul Mercedes şi-a creat propria echipă de Formula 1 în sezonul 2010 prin cumpărarea Brawn GP şi, prin convingerea lui Michael Schumacher să revină în Formula 1, a sperat să obţină rapid succes în Marele Circ.

Primii doi ani au fost însă marcaţi de rezultate modeste, echipa reuşind doar trei podiumuri în 2010 prin Nico Rosberg, atât din cauza unui monopost prea puţin competitiv, cât şi a perioadei de acomodare a lui Schumacher. Septuplul campion mondial este însă încrezător că Mercedes AMG este foarte aproape să devină o echipă de top în Formula 1.

"Sunt sigur că eu şi Mercedes vom avea succes. Avem nevoie doar de un mic pas înainte şi apoi vom putea ajunge în top", a precizat germanul pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Mercedes AMG a adoptat deja o strategie diferită de rivali pentru sezonul 2012. Echipa a decis să nu participe la prima sesiune de teste de la Jerez care începe în 7 februarie cu scopul de a avea două săptămâni suplimentare în care să dezvolte monopostul W03.

Via | GPUpdate