Noul sponsor principal al lui Williams ar putea fi Qtel

Publicat joi, 05.01.2012 13:14 de Daniel Popescu

Williams negociază semnarea unui contract principal de sponsorizare cu Qtel, compania naţională de telecomunicaţii din Qatar, potrivit unor zvonuri de presă.

Williams a confirmat miercuri că nu şi-a prelungit contractul de sponsorizare cu compania americană AT&T, iar o sursă din cadrul echipei a dezvăluit că britanicii negociază deja cu o altă companie de telecomunicaţii.

Chiar dacă numele acesteia nu a fost dezvăluit, jurnalistul britanic Joe Saward susţine că este vorba despre Qtel, compania naţională de telecomunicaţii din Qatar.

Legătura dintre Williams şi Qtel este una logică, întrucât echipa britanică deţine un centru de cercetare în Qatar şi au existat numeroase contacte şi cu Qatar National Bank (QNB), banca naţională a acestui stat, pentru semnarea unui contract de sponsorizare.

De asemenea, Qtel este interesată să-şi promoveze imaginea în Formula 1 datorită planurile de a deveni un jucător global în industria telecomunicaţiilor până în anul 2020. Nu în ultimul rând, logo-ul Qtel este foarte asemănător cu cel al echipei Williams, motiv pentru care integrarea acestuia pe monopostul din sezonul 2012 ar fi naturală.

Via | Joe Saward