Hamilton vrea sa repete succesul de la Montreal

Publicat sâmbătă, 31.05.2008 14:32 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton spera sa castige din nou la Montreal, locul unde a obtinut anul trecut prima victorie din cariera.

Marele Premiu al Canadei din 2007 are o insemnatate aparte pentru Hamilton. Pilotul echipei McLaren a obtinut la Montreal prima victorie din cariera. De asemenea, circuitul nord-american reprezinta si locatia unde a realizat primul sau pole position.

"Circuitul Gilles Villeneuve este unul dintre favoritele mele si dupa victoria de debut de anul trecut reprezinta un loc foarte special pentru mine. Sper ca voi fi rapid si anul acesta"

, a declarat Hamilton in cadrul unui preview al echipei sale. "Anul trecut in Canada am avut cea mai mare realizare a vietii mele. Sa reusesc primul pole si prima victoriein Formula 1 a fost incredibil, cu atat mai mult ca cat am realizat asta cu McLaren. Ar fi grozav sa revin acolo si sa fac la fel si acesta este obiectivul nostru. De atunci cred ca m-am maturizat foarte mult, cred ca am devenit mai pternic ca pilot si mai aproape de echipa".

In urma victoriei de la Monaco, Hamilton a devenit liderul clasamentului general, avand trei puncte in fata rivalului sau de la Ferrari, Kimi Raikkonen.

Si coechipierul sau, Heikki Kovalainen, spera sa obtina un rezultat pozitiv in Canada, mai ales dupa ultimele trei curse dezamagitoare in care a obtinut un singur punct. "Merg la Montreal pentru a obtine un rezultat bun pentru echipa", a precizat Kovalainen. "Ultimele cateva curse au fost destul de dificile dintr-un motiv sau altul, dar stim ca masina este rapida si sper sa fiu capabil sa demonstrez asta".

Pilotul finalndez este increzator ca echipa sa va faceo cursa buna in Canada. "Lewis a castigat acolo anul trecut. Sper si cred ca masina va fi din nou rapida acolo", a mai spus el.