Hartley ar putea deveni pilot de teste la Red Bull

Publicat joi, 27.11.2008 12:44 de Daniel Popescu

Brendon Hartley are sanse mari sa devina pilot de teste la Red Bull, daca isi va confirma calitatile in cadrul testelor de la Jerez din luna decembrie.

Accidentul suferit de Mark Webber in Tasmania ar putea reprezenta o oportunitate foarte mare pentru ocupantul locului 3 in Formula 3 Marea Britanie, Brendon Hartley.

Neo-zeelandezul in varsta de numai 19 ani il va inlocui pe Webber in cadrul testelor de la Jerez de luna viitoare si, daca va convinge, ar putea fi angajat drept pilot de teste al team-ului patronat de Dietrich Mateschitz.

"In functie de performantele sale, ar putea deveni pilot de teste pentru Red Bull in 2009", a declarat managerul lui Hartley, Peter Johnston. "Testul cu Red Bull este un nou pas spre visul sau de a pilota in Formula 1".

Hartley face parte din programul de dezvoltare al tinerilor piloti de la Red Bull, efectuand anterior mai multe teste pentru echipa. El a vizitat in aceasta saptamana fabrica red Bull de la Milton Keynes, pentru a se acomoda cu monopostul.

Sansele lui Hartley de a deveni pilot de teste la Red Bull vor creste si mai mult daca actualul tester al echipei, Sebastien Buemi, va fi promovat anul viitor la Scuderia Toro Rosso.

  • GTR013, joi, 27.11.2008 22:23
    Hartley e bun

    Pentru cine nu stie Brendon Hartley a luat pole si a castigat prima cursa de British F3 la Bucuresti in 2008 si a terminat pe 3 in cea de-a 2a. Tipul e modest de felul lui si daca avea putin noroc era campion International British F3 anu asta.