Webber vrea sa revina pe circuit in februarie

Publicat joi, 27.11.2008 13:14 de Daniel Popescu

Mark Webber spera isi faca aparitia pe circuit la volanul noului monopost Red Bull in luna februarie, dupa ce a suferit un grav accident auto in Tasmania.

Webber este increzator in sansele sale de a se reface rapid dupa accidentul suferit in Tasmania si spune ca obiectivul sau este sa fie capabil sa testeze noul monopost red Bull pentru 2009 la primul test, care va avea loc cel mai probabil in luna februarie.

"Sper sa pilotez masina la primul test. Nu stiu cand va fi posibil, dar daca trebuie sa astept o saptamana sau 10 zile pentru a fi ok intregul sezon, voi astepta"

, a declarat australianul pentru BBC.

Webber a suferit o operatie la piciorul drept in urma accidentului, iar sefii echipei sale si-au exprimat speranta ca va putea pilota in prima cursa a sezonului viitor.

"Ma voi asigura ca sunt in cea mai buna forma pentru prima cursa", a adaugat el. "Ambele oase sunt rupte, dar fractura a fost la tibie, iar osul a fost expus. Asta complica lucrurile putin, dar acum ma acomodez. In ceea ce priveste pilotarea masinii, este imposibil sa spun cum ma voi simti cand noua masina va iesi prima oara pe circuit".

"Vom vedea cat de mult voi putea pilota la inceput. Daca voi avea trei teste decente inainte de Melbourne atunci ma voi concentra pentru a nu-mi lasa echipa la greu in calificari si in cursa de la Melbourne. Mai este mult, sezonul incepe in ultima luna din martie".

Webber a marturisit ca accidentul pe care l-a suferit l-a determinat sa se gandeasca la alti piloti care au trecut prin astfel de perioade si care nu au scapat atat de ieftin. "Ma gandesc mult la Alex Zanardi si alti piloti ca el, la fel si la Mick Doohan. Asta reprezinta o inspiratie. Putea fi mult mai rau. Nu am mai fost in aceasta postura niciodata in viata mea. Am oameni buni in jurul meu. Echiopa a fost incredibila".