Heidfeld: "Am inregistrat progrese pentru calificari"

Publicat joi, 19.06.2008 15:50 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld crede ca a inregistrat progrese pentru eliminarea problemelor pe care le-a avut in calificari in acest sezon.

Pilotul echipei BMW-Sauber a fost surclasat de coechipierul sau, Robert Kubica, la fiecare dintre sesiunile de calificari din acest an. Echipa i-a oferit sansa sa-si rezolve problemele in cadrul testelor de la Barcelona, iar germanul a admis ca acest lucru l-a ajutat sa inteleaga natura exacta a problemei.

"Cred ca am progresat destul de mult, am avut rezultate care ar trebui sa ma ajute, nu numai in calificari ci si in cursa, unde oricum nu stateam prea rau", a declarat Heidfeld la Magny Cours. "Cred ca masina este mai rapida pentru mine si mai usor de pilotat".

Heidfeld s-a concentrat in testele de la Barcelona pe managementul pneurilor si pe modul in care masina reactioneaza la noile cauciucuri, iar acum este optimist ca va continua sa progreseze si in cursele urmatoare. "Inainte de teste am avut cateva idei pozitive care au functionat. Acum simt mai multe schimbari si sunt optimist ca mergem in directia cea buna. Dar nu mai consider ca schimband un singur lucru calificarile vor deveni fantastice. Din pacate este mai degraba un proces. Am crezut ca voi rezolva problema mult mai repede".