Heidfeld crede ca BMW-Sauber le-a luat fata rivalilor

Publicat miercuri, 19.11.2008 15:58 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld considera ca BMW-Sauber a reusit sa aiba cel mai dezvoltat monopost pentru sezonul 2009 in cadrul testelor de la Barcelona din aceasta saptamana.

Echipele au inceput pregatirile pentru anul viitor in cadrul testelor de la Barcelona, insa cele mai multe team-uri au preferat sa simuleze conditiile din 2009 pe baza monoposturilor din 2008.

Una dintre exceptii este BMW-Sauber, care a surprins prin prezentarea unui monopost foarte diferit fata de F1.08, adaptat la regulile aerodinamice ce vor iintra in vigoare in 2009.

Unul dintre pilotii care a avut prilejul sa testeze acest monopost, Nick Heidfeld, spune ca este multumit de prima iesire pe pista si crede ca BMW-Sauber are una dintre cele mai bune maisni pentru 2009. "Prima zi a fost cu asa-numita masina B, cu noile reguli aerodinamice pe aripile fata si spate, cu o forta de apasare aerodinamica mult mai mica, cu sistemul KERS pe masina si cu pneuri slick", a declarat germanul.

"Evident, setarile sunt departe de a fi ideale, mai ales ca eu m-am concentrat pe sistemul KERS. Avem inca unele probleme, dar cel putin il avem pe masina. Dar prin urmare nu ne concentram pe setari, asa ca mai avem multe de invatat. Dar cred ca este bine. Privind in paddock, comparativ cu celelalte masini, avem deja o frumoasa masina B dezvoltata pentru a obtine cateva informatii bune".

Cele mai multe echipe au optat pentru testarea noilor pneuri slick, insa Williams a adoptat la randul sau aripi in stilul celor ce vor fi folosite in 2009.

  • sharky_raduku, miercuri, 19.11.2008 17:09
    da...

    inca nu au aparut ferrari si mclaren cu monoposturile noi asa ca ...

  • ccmax, marţi, 25.11.2008 18:29
    cel mai tare din parcare

    ... si parcarea era goala. Asa cum zicea sharky_raduku... putintica rabdare...