Heidfeld: "Ferrari sunt inca in fata"

Publicat joi, 08.05.2008 19:08 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld sustine ca Ferrari sunt in continuare in fata celor de la McLaren si BMW-Sauber.

Ferrari s-au impus in ultimele trei curse si conduc detasat in ambele clasamente, motiv pentru care italienii sunt favoriti in Marele Premiu al Turciei din acest weekend. Opinia este impartaseita si de Nick Heidfeld, care crede ca Ferrari sunt cu un pas in fata celor de la McLaren si BMW.

"Nu avem prea multe parti noi la masina, doar cateva ajustari minore pentru nivelul fortei de apasare aerodinamica si personal cred ca vom vedea ceva similar primelor curse din acest sezon"

, a declarat Heidfeld la Istanbul. "Ferrari in fata, iar BMW-Sauber si McLaren luptand una impotriva celelilalte".

Germanul crede ca McLaren si BMW sunt apropiate din punct de vedere al performantelor si anticipeaza ca avantajul se va schimba de la o cursa la alta. "McLaren au fost puternici doar in prima cursa. Dupa aceea am fost aproximativ egali, uneori noi am fost superiori, alteori ei au fost in fata", a mai precizat el, adaugand ca spera ca echipa sa aiba performante si mai bune odata cu Marele Premiu al statului Monaco de peste doua saptamani.

"Stiu ca Robert Kubica considera ca masina noastra este puternica pe circuitele lente. Sper ca este adevarat, pentru ca ar fi bine la Monaco. Dar altfel nu vad dece nu ar trebui sa castigam la Monaco mai mult decat in alta parte. Bineinteles, multe se pot intampla, dar nu cred ca putem spune acum ca vom castiga la Monaco datorita strategiei. Nu exista nicio strategie magica", a incheiat germanul.