Heidfeld va utiliza un şasiu nou după incendiul din Ungaria

Publicat joi, 04.08.2011 12:09 de Daniel Popescu

Renault îi va furniza lui Nick Heidfeld un şasiu complet nou pentru restul sezonului, după ce monopostul germanului a luat foc la Hungaroring.

Renault a anunţat joi că îi va furniza un şasiu complet nou lui Nick Heidfeld pentru ultimele opt curse ale sezonului 2011, întrucât cel utilizat în prima parte a anului a fost grav avariat de incendiului suferit la Hungaroring.

După ce monopostul germanului a luat foc pe linia boxelor, echipa anglo-franceză a pregătit o serie de măsuri pentru a evita ca situaţia să se repete, urmând să informeze în detaliu FIA despre acest caz.

"Incidentul a fost unul de nedorit, întrucât ne-a obligat să renunţăm la şasiu. Înainte de următoarea cursă vom lua măsurile necesare pentru a reduce posibilitatea unui nou incendiu şi pentru a ne asigura că nu vom avea o supraîncălzire a camerei de răcire. Păstrăm legătura cu FIA pentru a le furniza un raport complet despre incident şi pentru a le explica măsurile pe care le luăm pentru a preveni astfel de incidente", a explicat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault.

Allison a confirmat pentru prima oară existenţa unei explozii, care a survenit însă după izbucnirea incendiului şi nu înainte, astfel ca aceasta nu este cauza pentru care monopostul a luat foc. "Explozia a fost cauzată de camera de răcire care conduce valvele de aer în motor. S-a supraîncălzit din cauza incendiului şi s-a defectat", a adăugat britanicul.

Renault a dezvăluit anterior că una dintre cauzele incendiului a fost menţinerea motorului la o turaţie foarte ridicată când monopostul a staţionat la boxe pentru schimbul de cauciucuri, însă a fost determinat şi de setările utilizate de echipă pentru motor în calificări. Acestea au fost mai agresive în încercarea de a obţine un rezultat bun, iar efectul a fost o supraîncălzire generală a sistemului de evacuare.

Via | James Allen