Webber minimalizează eşecurile recente ale lui Red Bull

Publicat joi, 04.08.2011 11:32 de Daniel Popescu

Mark Webber susţine că toate cursele din acest sezon au fost foarte echilibrate şi că victoriile McLaren şi Ferrari din ultima perioadă sunt doar de conjunctură.

După ce Red Bull Racing a câştigat şase dintre primele opt curse ale sezonului, McLaren şi Ferrari şi-au împărţit victoriile în ultimele trei etape, fapt ce sugerează că ambele team-uri au înregistrat progrese semnificative.

Cu toate acestea, Mark Webber susţine că cele trei echipe de top au fost foarte apropiate ca valoare pe tot parcursul anului şi că victoriile au fost decise de anumite circumstanţe favorabile.

"Din exterior pare că McLaren şi Ferrari ne-au prins din urmă, dar în realitate nu au existat victorii dominante, pentru că toate cursele au fost echilibrate în acest an. Chiar şi când Sebastian Vettel a avut seria fenomenală de victorii la începutul anului, McLaren şi Ferrari nu erau prea departe. Diferenţele sunt foarte, foarte mici şi trebuie să faci totul aşa cum trebuie pentru a câştiga, iar noi nu am fost capabili să facem asta în ultima perioadă", a explicat australianul motivele pentru care echipa sa nu a triumfat la Silverstone, Nurburgring şi Budapesta.

Lucrurile nu par să fie favorabile pentru Red Bull nici în ultimele două curse europene, întrucât monopostul RB7 nu este foarte competitiv pe liniile drepte regăsite la Spa-Francorchamps şi Monza, element remarcat inclusiv de Webber.

"Sigur, cunoaştem zonele în care trebuie să lucrăm şi cu siguranţă nu aş alege Spa şi Monza ca circuitele pe care vom reveni în forţă. Dar Red Bull a fost în top în fiecare cursă. Am avut fiabilitate bună şi nu o vom pierde peste noapte", a adăugat el.

Australianul a confirmat că a discutat cu patronul Dietrich Mateschitz înainte de cursă din Ungaria cu privire la prelungirea contractului pentru 2012, urmând să continue discuţiile cu şefii Red Bull în această lună.

"În pauză voi discuta cu echipa despre viitor. Înainte de Ungaria am zburat în Austria pentru a-l vedea pe Dietrich Mateschitz şi am discutat despre trecut, prezent şi viitor. Aşa că ştie de unde vin şi va trebui să vorbesc cu echipa despre aceste discuţii. Vom face asta în următoarele săptămâni şi vom vedea cum putem merge mai departe, dacă acesta va fi cazul", a mai precizat el.

Via | BBC Sport