Heidfeld: "Vreau sa uit repede acest weekend"

Publicat marţi, 27.05.2008 10:04 de Mircea Meșter

Pilotul german al echipei BMW Sauber sustine ca prestatia sa de la Monaco putea fi una foarte buna. Accidentul cu Alonso i-a ruinat insa sperantele.

Dupa ce la Monaco a facut o cursa de urmarire excelenta la startul cursei, ajungand de pe pozitia a 13-a la start pe cea de-a 5-a dupa opt tururi, Nick Heidfeld isi exprima dezamagirea pentru incidentul cu Alonso, care l-a obligat sa isi schimbe mare parte din masina.

"Mi se parea, la un moment dat, ca masina poate compensa sesiunea mea de calificari ceva mai modesta. Dupa accidentul cu Alonso, monopostul meu a fost distrus. Intreaga parte stanga - in afara aripilor - a fost lovita si a avut nevoie sa fie schimbata. Desi in prima faza am crezut ca pot sa continuu asa, presiunea din pneul stanga spate a scazut si am fost fortat sa ma tarasc incet la boxe. Incepand cu acel moment, m-am stabilit pe ultima pozitie intre pilotii ramasi in cursa. A fost un weekend pe care vreau sa il uit cat mai repede"

, povesteste Heidfeld.

Pilotul german nu l-a uitat insa pe colegul sau de echipa, polonezul Robert Kubica, despre care are doar cuvinte de lauda dupa ce acesta s-a clasat al doilea pe podium. "Pentru Robert si pentru echipa, pozitia a doua a reprezentat intr-adevar un motiv de bucurie. E normal sa fie asa", spune pilotul BMW Sauber.