Honda, mulţumită de nivelul de dezvoltare a motoarelor pentru 2015

Publicat miercuri, 19.03.2014 17:56 de Daniel Popescu

Honda a avut doi reprezentanţi la prima cursă a sezonului de la Melbourne, iar şeful departamentului de Formula 1 este mulţumit de dezvoltarea motoarelor pentru sezonul 2015.

Honda va reveni în Formula 1 în sezonul 2015 prin intermediul unui nou parteneriat cu McLaren, însă face toate demersurile pentru a învăţa din greşelile pe care le vor comite rivalii de la Ferrari, Mercedes şi Renault pe parcursul acestui an.

În acest sens, constructorul japonez a fost reprezentat la Marele Premiu al Australiei de Yasuhisa Arai, şeful departamentului de Formula 1, dar şi de directorul tehnic Kazuo Sakurahara, care au vrut să afle cum se descurcă echipele cu noile unităţi de propulsie.

În prezent, Honda dezvoltă motoarele turbo V6 de 1.6 litri în Japonia, însă le va asambla şi testa la unitatea pe care o deţine în localitatea britanică Milton Keynes, acolo unde are sediul şi Red Bull Racing. "La începutul programului pentru motoare V6 erau câteva dificultăţi, dar în acest moment suntem satisfăcuţi de nivelul de dezvoltare", a explicat Arai pentru publicaţia germană Speedweek.

 Sunetului motorului Honda pentru sezonul 2015

Potrivit unor informaţii anterioare, Honda va investi în total 100 de milioane de euro anual în cadrul echipei McLaren. Motoarele vor fi furnizate în regim gratuit, iar constructorul va plăti cash 50 de milioane de euro şi va asigura 50% din salariile celor doi piloţi, Jenson Button şi Kevin Magnussen. În plus, este posibil ca o parte din această sumă să fi fost deja distribuită şi în acest sezon.

În acest context, obiectivul celor de la Honda este să câştige curse şi titluri mondiale, aşa cum au făcut timp de patru sezoane în perioada 1988-1992. "Nu are niciun sens să concurezi dacă nu câştigi. De aceea ne-am unit forţele cu o echipă câştigătoare", a mai precizat Arai.

 Poveştile Formulei 1: McLaren-Honda, dominaţie totală

Via GMM

  • c.daniel, joi, 20.03.2014 02:06

    Ce-mi place de unii. Cica "De aceea ne-am unit forţele cu o echipă câştigătoare". Pai, sunt multe echipe castigatoare pe grila, dar daca nu veti castiga curse cu ei, "adio, si la gara" vine de la sine. Ce le mai place unora sa se auda vorbind. PS. Ca si mie, prin comentariul asta :))