Horner: "Costurile pot fi reduse în F1 prin stabilitatea regulamentului"

Publicat luni, 08.04.2013 14:55 de Daniel Popescu

Red Bull Racing se opune în continuare unui acord pentru restricţionarea resurselor şi crede că singura metodă prin care costurile pot fi reduse este stabilitatea regulamentului.

Formula 1 nu a ajuns încă la un acord final pentru semnarea unui contract care să garanteze reducerea costurilor în Formula 1, după ce vechiul Resource Restriction Agreement (RRA) a eşuat în urma retragerii celor de la Red Bull, Ferrari, Toro Rosso şi Sauber din cadrul FOTA la finalul anului 2011.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră însă că un astfel de acord nu va putea fi semnat din cauza faptului că nimeni nu poate verifica modul în care echipele cheltuie bugetul, întrucât numeroase date de acest tip sunt confidenţiale.

"Vorbim despre o limitare a bugetului de circa cinci ani. Cel mai greu lucru în lume este să analizezi modul în care o companie face cheltuieli. O restricţie de resurse este un acord fundamental greşit din cauza structurilor diverselor companii: Ferrari operează echipa într-un mod fundamental diferit de McLaren, Mercedes sau Red Bull", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Horner are însă o soluţie pentru actuala situaţie, în care echipele mici întâmpină dificultăţi majore din punct de vedere al bugetului anual: o stabilitate a regulamentului.

"Cea mai bună metodă prin care poţi controla costurile este un regulament stabil. De exemplu, cel mai mare impact pentru costurile celor de la Sauber de anul viitor îl va avea schimbarea regulamentului cu trenul de rulare (n.r - din cauza introducerii noilor motoare V6), aşa că cea mai simplă metoda pentru a menţine costurile este un regulament stabil, clar şi concis, atât sportiv, cât şi tehnic", a mai precizat el.

Via Autosport

  • Sadox, luni, 08.04.2013 17:06

    stabil, clar şi concis, atât sportiv, cât şi tehnic... ati uitat ca nimeni in ultimii 3 ani de zile nu l-a respectat nu?

  • mavrick, luni, 08.04.2013 22:17

    Poate ca n-au uitat asta insa le e teama ca si alte echipe merg pe principiul "interzis"= fa-o fara sa fi vazut sau negand c-o faci (asa cum au procedat ei in ultimii 3 ani). Astfel incearca sub orice forma sa bage bete-n roate adversarilor.