Inovatiile Renault, amanate de scandalul de spionaj

Publicat miercuri, 09.04.2008 17:03 de Daniel Popescu

Presa spaniola sustine ca scandalul de spionaj dintre McLaren si Renault a avut efecte negative in privinta performantelor monopostului echipei franceze.

Publicatia AS a dezvaluit miercuri ca Renault au amanat dezvoltarea unei suspensii inovatoare pentru monopostul R28 dupa ce McLaren Mercedes i-au acuzat de spionaj pe oficialii team-ului francez.

Un inginer al echipei Renault a adus la sediul francezilor mai multe desene ale unor componente apartinand monopostului McLaren MP4-22. Reprezentatii echipei anglo-germane au aflat despre aceste lucruri si au acuzat Renault de spionaj.

Pentru a evita orice speculatii, Renault au amanat dezvoltarea noii suspensii, chiar daca ulterior s-a demonstrat ca desenele luate de la McLaren nu aveau nicio legatura cu programul de dezvoltare al team-ului.

Seful francezilor, Flavio Briatore, a confirmat ca, "din anumite cauze", echipa a intarziat designul monopostului R28, in timp ce Fernando Alonso a dezvaluit ca viitoarea suspensie pentru cursa de la Barcelona este "similara" cu cea pe care Renault intentionau sa o dezvolte inca de anul trecut.

Monopostul Renault in configuratia pentru cursa de la Barcelona a fost testat deja saptamana trecuta la Elvington Airfield, la volanul masinii aflandu-se pilotul de teste al echipei, Lucas di Grassi.