Jordan: "Sistemul medaliilor nu are sens"

Publicat miercuri, 26.11.2008 15:16 de Daniel Popescu

Eddie Jordan crede ca introducerea unui sistem de medalii in Formula 1 in locul clasicelor puncte este lipsita de sens.

Fostul pilot si proprietar de echipa Eddie Jordan considera ca Formula 1 nu are nevoie de un alt sistem de punctare care sa revolutioneze lupta pentru titlul mondial.

Afirmatiile sale vin la scurt timp dupa ce Bernie Ecclestone a dezvaluit ca vrea sa introduca sistemul medaliilor in Formula 1 incepand de anul viitor.

Jordan crede ca sefii F1 trebuie sa se gandeasca la noi metode pentru reducerea costurilor, si nu la sistemul de punctare. "Cred ca nu are niciun sens. Toti cei din F1 trebuie sa se concentreze pe situatia actuala a costurilor si pe nimic altceva", a declarat Jordan pentru BBC Radio Five Live. "Punctele sunt necesare. Am fost unul dintre sefii de echipa care a sustinut ca punctele sa fie acordate pana la locul 8, pentru ca pentru o echipa mica un punct valoreaza cat o victorie pentru McLaren si Ferrari. Nu trebuie sa uitam asta. Doua puncte este o diferenta uriasa", a adaugat el, referindu-se la diferenta de puncte dintre primele doua pozitii la finalul unei curse.

Irlandezul in varsta de 60 de ani crede ca lupta echipelor de la mijlocul plutonului pentru ultimele puncte puse in joc este foarte acerba. "Piloti ca Felipe Massa, care au inceput de jos si au urcat treptat, stiu cat de importante sunt aceste puncte. Toti cei care sunt implicati in partea financiara stiu cat de importnat este asta si cat de incitant este sa castigi un punct. Probabil ca Ferrari si McLaren au bugete de cate 250 de milioane, dar sunt echipe ca Force India si Toro Rosso care au poate de zece ori mai putini bani si piloti inferiori. Iar ei trebuie sa isi gaseasca locul undeva, iar locul acestora este reprezentat de echipele mai mici, pentru ca sunt oameni care isi asuma riscuri", a mai precizat Jordan.