Lista companiilor care vor sa construiasca motorul unic

Publicat miercuri, 26.11.2008 15:42 de Daniel Popescu

Ilmor, Cosworth, Mecachrome, Zytek si Judd se numara printre companiile care au depus oferte pentru construirea motorului unic in Formula 1.

Publicatia germana Auto Motor und Sport a dezvaluit numele companiilor care au depus oferte pentru construirea unui motor unic pentru Formula 1.

Printre acestea se numara si nume celebre precum Cosworth si Mecachrome, dar si companii mai putin cunoscute publicului larg, precum Zytek si Judd.

Totusi, cele mai mari sanse pentru a castiga competitia le are, potrivit sursei citate, compania Ilmor, care in prezent este implicata in Indycar. Ilmor a construit motoare pentru Mercedes-Benz in cadrul parteneriatului cu McLaren, inainte ca nemtii sa cumpere afacerea in 2005.

Motoarele propuse de Ilmor sunt de tip V8 si vor avea o capacitate de 3 litri, urmand sa fie limitate la circa 14000 de rotatii pe minut. Unitatile vor avea intre 680 si 700 de cai putere si vor putea fi utilizate pentru sase curse.

  • scuderia, miercuri, 26.11.2008 17:07
    sper sa nu se adopte asa ceva

    ce motoare slabutze..fata de cele din prezent...motoarele de acum au 19000 de turatii pe minut...iar astea au numa 14000...io le dau un sfat la cretinii aia...ce dreq cu pun pe o masina de f1...motoare care sunt folosite ptr masinile de strada..cretini...ecclestone si moxley ar trebui sa zboare de la carma f1