Kimi: "Era sa adorm in timpul cursei!"

Publicat joi, 22.03.2007 15:56

Kimi Raikkonen spune ca nu se astepta la o victorie in Australia si ca, desi a parut astfel, primul loc la Melbourne nu a fost nici pe departe obtinut foarte usor.

"In momentul in care am semnat contractul cu Ferrari ma gandeam ca ar fi frumos sa incep sa castig curse cat mai repede posibil, iar victoria din Melbourne a venit mai repede decat ma asteptam. Nu am castigat niciodata in cariera mea in prima cursa a sezonului si triumful din Australia m-a facut sa fiu intr-adevar fericit. Practic, ceea ce imi doream inca din perioada de iarna s-a transformat imediat in realitate: pole position, victorie si cel mai rapid tur in Australia"

.

Finlandezul nu uita sa aminteaza si despre probleme tehnice peste care a fost nevoit sa treaca in timpul Grand Prix-ului de la Antipozi. "Am avut cateva probleme minore la Melbourne, cea mai importanta fiind intreruperea transmisiei radio. Totul a inceput imediat dupa start si acest lucru mi-a afectat comunicarea cu cei de la boxe. Din fericire, ne planuisem dinainte totul minut cu minut astfel ca tot ce a trebuit sa fac a fost sa ma concentrez pe acest program timp de 58 de tururi. Echipa ma tinea informat prin tablitele de indicare in momentul in care treceam pe linia dreapta. Totusi, au fost cateva momente in care nu am reusit sa vad ce vor sa imi spuna pentru ca nu i-am distins in multimea de tablite de pe gard".

Kimi a facut public inca un amanunt picant si surprinzator din timpul cursei: "La un moment dat, cu zece tururi inainte de final, era sa adorm in cockpit. M-a furat peisajul, mi-am pierdut concentrarea si am blocat rotile in virajul cu numarul trei, pe care l-am abordat putin cam larg. Desi nu puteam sa ii aud pe cei de la boxe, stiam foarte sigur ca striga "