Klien: "Kimi e mai bun decat Massa"

Publicat miercuri, 14.03.2007 13:37 de Mircea Meșter

Christian Klien s-a confesat presei despre sansele pe care echipa sa le are la inceputul acestui sezon la doar cateva zile inaintea Marelui Premiu al Australiei.

"Este primul meu sezon la Honda si deja pot observa fantasticul efort pe care il depun toti de aici pentru a ajunge la rezultatele dorite. Avem o echipa minunata, o masina cu potential si o gramada de elemente pozitive care asteapta sa fie dezvoltate. Este bine sa ne uitam si in curtea adversarilor pe care trebuie sa ii batem pentru a ne indeplini scopurile"

, spune pilotul de teste al japonezilor.

Desi majoritatea pilotilor si oficialilor au pariat pe Massa ca principal favorit in primele curse, Klien crede ca Raikkonen este omul care trebuie urmarit. "Multi l-au impins pe Massa in fata insa eu cred ca Raikkonen se va comporta cel mai bine atunci cand va fi nevoie. Dupa 70 de tururi Kimi va fi rapid, consistent si va scoate foarte mult din pneurile uzate. Asta este foarte important. Testele si cursele sunt doua lucruri complet diferite, deoarece cand va incepe un Mare Premiu Kimi va trage de el 100%", crede Klien despre rivalitatea de la Ferrari.

In schimb, echipa italiana este vazuta de austriac ca favorita clar in disputa cu competitorii sai: "Nu am niciun dubiu cu privire la faptul ca Ferrari pare cea mai rapida masina a momentului, poate chiar cu 0.3 sau 0.5 secunde mai rapida pe tur decat ceilalti. Chiar daca primele tururi nu vor sublinia acest avantaj, in derularea cursei Ferrari vor fi greu de batut. Sa ne amintim, totusi, ca Ferrari are o experienta de opt ani in colaborarea cu Bridgestone astfel ca ca stiu perfect cum sa isi seteze masina in functie de pneuri".

In privinta lui Alonso, Klien afirma ca acesta se va afla printre primii de fiecare data. "Cred ca Alonso nu a avut probleme in a se obisnui la McLaren si va putea sa isi impuna ritmul inca de la inceputul sezonului. Monopostul McLaren este rapid insa acum e si foarte fiabil, iar asta va conta mult in cursele de la inceputul sezonului. In ceea ce il priveste le Lewis Hamilton, el a avut o gramada de timp pentru a se obisnui cu masina, pentru ca am impresia ca a fost pilotul care a testat cel mai mult in aceasta iarna. Trebuie sa demonstreze acum ca se comporta bine in conditii de cursa".

  • kimi, luni, 19.03.2007 21:40
    adevaruri

    klien nu e un mare pilot dar are o analiza buna aici ...dupa prima cursa jumate din ce spune e deja confirmat

  • corect, sâmbătă, 19.01.2008 22:44
    de deea_fan-kimi

    pana la urma a trebuit sa-idam dreptate lu' klien///kimi e acum campion mondial////sh massa nu prea s-a descurcat anul asta in f1/cred ca a castigat datorita monopostului ferrari(nu zic ca nu este un pilot bun)da' parca daca pleca de pe primul loc nu-l opreste nimeni'''''''''''''''''''''insa cand pleaca mai de pe pozitiile 5-10 nu face nmimic