Klien: "Sansele de depasire vor creste in 2009"

Publicat vineri, 21.11.2008 11:35 de Daniel Popescu

Christian Klien a facut publice primele impresii despre modul in care sansele de depasire se vor imbunatati in sezonul 2009 ca urmare a modificarilor aerodinamice.

Intr-o incercare aproape disperata de a spori numarul depasirilor in Formula 1, FIA a schimbat radical regulamentul aerodinamic pentru sezonul 2009.

BMW-Sauber este echipa care a testat cel mai elocvent aceste modificari de regulament, intrucat a adus la Barcelona un monopost ce repsecta in mare masura noile specificatii.

Pilotul de teste al echipei, Christian Klien, este increzator ca numarul depasirilor va creste simtitor anul viitor. "Este mai usor sa pilotezi mai aproape de spatele unei masini", a declarat austriacul pentru site-ul motorline.cc. "Si mai importanta este turbulenta aerului facuta de masina din fata. Aceasta ar trebui sa fie in mod evident mai scazuta in 2009 datorita aripii spate mai mici. Dar este dificil de spus, intrucat cele mai multe echipe folosesc inca aerodinamica din 2008".

De asemenea, Klien a adezvaluit ca BMW-Sauber va testa in mod specific imbunatatirea sanselor de depasire in cadrul testelor de la Jerez din luna decembrie. Totodata, acesta sustine ca infatisarea monopostului BMW-Sauber nu este importanta, ci viteza pe care o va avea in 2009.

"Probabil trebuie sa explic ca o masina de Formula 1 nu trebuie sa fie frumoasa. Daca merge si este rapida nu conteaza deloc cum arata, iar pilotul o va iubi. Frumusetea si eleganta sunt importante pentru masinile de strada. Dar in curse numai viteza conteaza".