Heidfeld: "KERS va face diferenta"

Publicat vineri, 21.11.2008 10:48 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld considera ca tehnologia KERS va aduce beneficii majore echipelor de Formula 1, puterea estimata fiind cifrata la aproximativ 80 de cai putere.

BMW-Sauber a fost una dintre echipele care a testat noul sistem KERS in cadrul testelor de la Barcelona din aceasta saptamana.

Impresiile acestei tehnologii au putut fi cel mai bine evidentiate de echipa germana, intrucat BMW a testat un monopost care respecta in buna masura regulile aerodinamice din sezonul urmator.

Unul dintre pilotii care a avut ocazia de a testa potentialul tehnologiei KERS, Nick Heidfeld, este increzator ca noua optiune este una de bun augur pentru Formula 1. "Mai sunt multe lucruri pe care trebuie sa le aranjam, dar cand apas butonul pot deja sa observ o diferenta. KERS ar trebui sa fie foarte folositor", a declarat Heidfeld pentru publicatia Express.

Dezvoltarea tehnologiei KERS este inca in stadiu incipient pentru multe echipe, insa aceasta ar urma sa aduca un aport de putere de circa 80 de cai putere. Una dintre probleme este pericolul unor socuri electrice similare cu cele experientate vara trecuta de BMW-Sauber , motiv pentru care mecanicii prezenti la Barcelona au fost vazuti purtand costume speciale de protectie.