Rossi: "Puteam fi un pilot bun in Formula 1"

Publicat vineri, 21.11.2008 10:04 de Daniel Popescu

Valentino Rossi considera ca putea fi un pilot bun in Formula 1, dupa ce a testat joi pentru Scuderia Ferrari monopostul F2008.

Dupa titlul mondial cucerit in MotoGP in 2008, Ferrari l-a recompensat pe pilotul italian cu un test pe circuitul de casa de la Mugello la volanul unui monopost F2008.

Rossi a reusit sa obtina un timp de 1:22.500 in cursul dupa-amiezii, fiind astfel cu mai putin de doua secunde mai lent decat Kimi Raikkonen sau Felipe Massa.

Cvintuplul campion din MotoGP spune ca, daca ar fi depus eforturi, ar fi putut sa devina un pilot bun in Formula 1. "Timpii pe care i-am facut la Fiorano, aici si la Valencia au fost analizati si, cu multa munca si eforturi as fi devenit un pilot bun in Formula 1. Este greu e spus daca as fi putut castiga curse sau nu, dar potentialul exista", a declarat Rossi pentru jurnalistii prezenti la fata locului.

Rossi nu a ezitat sa ii ladue pe protagonistii sezonului 2008 al Formulei 1, laudand calitatile lui Felipe Massa si Lewis Hamilton.

"Am vazut ultima cursa de F1 din acest sezon si jos palaria pentru Felipe Massa pentru ca a fost briliant. Cred ca Hamilton este foarte rapid. Privindu-l, pare cineva care are curajul de a depasi. Sprijin Ferrari si imi pare rau pentru Massa, dar cred ca Hamilton merita titlul mondial".

Rossi va testa pentru Ferrari si vineri, iar la inceputul lunii decembrie va concura in ultima etapa a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), ce se va desfasura in Marea Britanie.

  • radcargt08, vineri, 21.11.2008 11:07
    FIRICEL zice

    Rossi &Loeb ar aduce un interes si spectacol in F1..sper ca da si nu e doar ceva de final sezon..

  • ccmax, marţi, 25.11.2008 18:15
    interesant dar

    de la potential la rezultate...