Kovalainen: "Astept acest moment de mult timp"

Publicat miercuri, 14.03.2007 16:48

Heikki Kovalainen recunoaste ca abia asteapta sa inceapa Marele Premiu al Australiei si declara ca are ca obiectiv clasarea in puncte.

Finlandezul a fost recrutat de Renault ca pilot de rezerva si de teste dupa ce a fost remarcat in primul sau sezon in GP2. Dupa ce a dovedit ca este rapid in teste, el a fost confirmat ca pilot principal alaturi de italianul Giancarlo Fisichella si este nerabdator sa concureze in Marele Premiu al Australiei.

“Am inceput sa ma pregatesc pentru asta de mai mult de un an, cand m-am alaturat echipei Renault ca al treilea pilot. Am fost capabil sa invat in cele mai bune conditii, sa cunosc echipa si sa vizitez fabricile. A fost o lunga perioada de ucenicie dar acum sunt perfect pregatit sa merg la nivelul urmator. Abia astept sa ajung la Melbourne!”

In ciuda faptului ca s-a alaturat echipei care a luat ultimele titluri mondiale, Kovalainen nu se asteapta sa castige la debutul sau, desi Renault a dovedit iarasi ca se afla pritre echipele fruntase in teste. “Ma astept la o cursa dura. Sunt pregatit pentru orice posibilitate si sunt constient ca trebuie sa inping totul pana la limita. Va trebui sa gasim setarile perfecte pentru monopostul R27 dar, dintr-o perspective personala, vreau sa trec linia de sosire fara probleme si sa termin in puncte. Cred ca ar fi un debut bun.”

Circuitul Albert Park nu este unul cu care Kovalainen este obisnuit, insa el sustine ca timpul acordat in plus echipelor pentru teste in acest an il va ajuta sa treaca peste lipsa de experienta.

  • ioan_s, joi, 15.03.2007 10:01
    hai, albastrii!

    Cred ca trebuie sa le acordam credit si tinerilor; echipa Renault va avea un parcurs bun si in 2007. Mult succes!