Kovalainen: "Renault e la acelasi nivel cu McLaren"

Publicat joi, 15.03.2007 15:36

Giancarlo Fisichella s-a plans de curand ca monopostul sau este mai lent cu o jumatate de secunda pe tur decat masinile McLren si Ferrari, iar directorul tehnic al echipei, Pat Symonds, declarase ca podiumul ar fi limita pe care Renault ar putea sa o atinga in Australia.

Totusi, Kovalainen crede ca Renault sunt destul de rapizi incat sa concureze cu McLaren in acest weekend. "

La sfarsitul testelor din Bahrain, eram fericit si sigur ca mergem pe directia cea buna si ca vom fi competitivi la Melbourne. Nu am fost foarte rapizi la inceputul testelor, insa am inbunatatit masina tot timpul asa ca ultima saptamana a fost si cea mai buna. Cea mai mare problema pe care am avut-o in Bahrain a fost sa scoatem ce e mai bun din noile cauciucuri. Pana la sfarsitul testelor am reusit sa gasim setarile perfecte pentru a obtine ce e mai bun din ele. De asemenea am reusit sa ne apropiem la doar doua zecimi de secunda de McLaren, adica indeajuns de aproape incat sa ne batem cu ei", a declarat finlandezul.

"BMW Sauber au parut de asemenea destul de competitivi dar numai la Melbourne vom vedea este cu adevarat situatia. Ferrari sunt clar un pic mai rapizi decat toti ceilalti."

Pe de alta parte specialistii considera ca accidentul lui Kovalainen din Bahrain va aduce o schimbare de abordare a cursei sale de debut, in Australia. Finlandezul a pierdut controlul monopostului R27 in teste, la aproape 245 km/h. "Aceste lucruri se mai intampla. Nu ma simt diferit dupa accident. Am mai avut accidente in competitii mai mici si nu mi s-a intamplat nimic special", a conchis Kovalainen.