Kubica: "BMW au nevoie de mai multa viteza"

Publicat joi, 03.04.2008 15:08 de Daniel Popescu

Robert Kubica sustine ca BMW-Sauber trebuie sa fie mai rapizi pentru a aspira la prima victorie in acest sezon.

Echipa germana a avut un debut promitator de sezon, reusind sa termine pe locul 2 atat in Australia, cat si in Malaezia. Totusi, Kubica admite ca echipa a beneficiat de pe urma problemelor intampinate de ceilalti si crede ca BMW au nevoie de mai multa viteza pentru a-si indeplini obiectivul in acest sezon.

"Cred ca pentru a castiga trebuie sa fii cel mai rapid, iar noi am fost acolo in Australia si Malaezia, dar nu am avut suficienta viteza", a declarat Kubica. "Bineinteles ca poti castiga beneficiind de problemele altora, sau prin noroc, dar obiectivul este sa castigam prin fortele noastre. Asa ca trebuie sa fim cei mai rapizi. In acest moment suntem putin in urma, nu prea mult, dar lucram la asta. Si sper ca intr-o zi vom reusi sa facem asta".

Totusi, pilotul polonez considera ca BMW ar putea micsora distanta fata de echipele din frunte odata cu prima cursa europeana a sezonului de la Barcelona de la sfarsitul acestei luni. "Odata ce ajungem la Barcelona ma astept ca distantele dintre toata lumea sa fie mai mici, pentru ca stim cu totii circuitul. Va fi mai usor sa extragem potentialul maxim al masinii. Va fi mai usor sa gasim stabilitatea potrivita si vom vedea distante mai mici intre masini. Toata lumea va avea parti noi acolo, asa ca vom putea spune mai multe dupa a cea cursa".

In plus, Kubica sustine ca BMW nu au fost a doua echipa in privinta vitezei monopostului in primele doua curse ale sezonului. "In Australia am fost pe locul 2 pentru ca Ferrari au avut probleme evidente cu Raikkonen in calificari si au fost nevoiti sa abandoneze. Dar au fost foarte puternici. Iar in Malaezia, penalizarea de cinci pozitii pentru Hamilton si Kovalainen ne-a ajutat putin, dar cred ca in timpul cursei am avut un parcurs asemanator.

Trebuie sa fii norocos in privinta setarilor pentru a avea performante bune de la inceput, pentru a extrage cea mai buna performanta posibila. Este putin vorba de noroc, dar au fost anumite circumstante prin care am terminat pe locul 2. Important este sa folosim toate oportunitatile".