Sefii din F1 vor 20 de curse pe sezon

Publicat joi, 03.04.2008 15:44 de Daniel Popescu

Mai multi sefi de echipa din Formula 1 sustin ca 20 este numarul optim de curse pentru un sezon competitional.

La forumul de discutii din Bahrain, seful echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat:

"Cred ca 20 de curse este un numar mare, dar sensibil. Este o provocare logistica uriasa, dar este posibil avand in vedere modul in care echipele lucreaza unele cu altele pentru a testa in mod regulat".

CEO-ul Honda, Nick Fry, a fost de acord cu Horner.

"Cred ca 20 de Grand Prix-uri este numarul corect. Echilibrul dintre circuitele traditionale din Europa si circuitele noi de pe alte continente este vital. Formula 1 are nevoie sa mearga acolo unde exista piete comerciale, iar aceasta piata se muta din Europa si America de Nord spre Orientul Mijlociu si Asia".

De asemenea, si seful echipei Force India, Colin Kolles, ar agrea o astfel de alternativa. "Ar trebui sa avem 20 de curse, dar nu mai mult. Viitorul il reprezinta cu siguranta regiunea Orientului Mijlociu. Sunt foarte multe investitii in aceasta regiune si de asta are nevoie Formula 1".

Aceasta opinie este impartasita si de catre seful McLaren, Ron Dennis .

  • angusyoung, joi, 03.04.2008 17:29
    punctaj

    de ce honda si force india au primit puncte si red bull nu a primit.la aceasta stire puncajul a fost facut anapoda.ori punctati constructorii ori punctati managerii.faceti ceva in acest sens.

  • daniel.popescu, joi, 03.04.2008 17:41
    @angusyoung

    Honda si Force India au primit puncte pentru ca Nick Fry si Colin Kolles nu sunt trecuti in categoria manageri din F1 Champ.