Kubica: "Consecventa va fi decisiva in lupta pentru titlu"

Publicat joi, 13.11.2008 13:41 de Daniel Popescu

Robert Kubica crede ca BMW-Sauber poate lupta pentru titlul mondial in 2009 numai daca echipa va avea o consecventa mai buna in rezultate.

BMW-Sauber a avut unul dintre cele mai fiabile monoposturi din sezonul 2008, iar Kubica a fost in lupta pentru titlu pana in penultima cursa a sezonului.

Totusi, rezultatele mai slabe din a doua parte a sezonului au micsorat sansele echipei de a se impune in fata rivalilor.

Tocmai de aceea, Kubica crede ca BMW are nevoie de o consistenta mult mai buna a rezultatelor in 2009 pentru ca germanii sa lupte pentru titlul mondial.

"Fara sa intru in detalii, cred ca mai multe circumstante au fost impotriva mea, mai ales in ultimele doua curse", a declarat Kubica in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1. "Nu am inca o imagine clara despre ce s-a intamplat, dar cu siguranta ceva nu a mers bine. Treaba mea este sa pilotez cat mai bine si sa evit greselile. Restul nu mai depinde de mine".

"Bineinteles ca am nevoie de o masina competitiva si strategii bune pentru a castiga curse, ceea ce inseamna ca am nevoie de multi oameni buni in spatele meu. In prima parte a sezonului am avut o fiabilitate excelenta si o forma foarte buna, care m-a adus in pozitia neasteptata de a conduce clasamentul dupa sapte curse.In 2009 va trebui sa reproducem acea perioada, insa nu si intregul sezon".

Polonezul a admis ca pregatirea noului sezon este ingreunata de aparitia in Formula 1 a noului sistem de recuperare a energiei. "Nu va fi usor, pentru ca vor fi foarte multi factori noi si, in cazul nostru, si problema cu sistemul KERS, ceea ce reprezinta o ingrijorare pentru toti pilotii "grei" ca mine", a mai spus Kubica.