Senna vrea sa demonstreze ca merita sa fie in F1

Publicat joi, 13.11.2008 12:52 de Daniel Popescu

Bruno Senna spera ca testul de la Barcelona pe care il va efectua pentru Honda Racing va demontra ca merita un loc in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Senna isi va face debutul intr-un monopost de Formula 1 saptamana viitoare, cu ocazia testelor de la Barcelona.

Nepotul lui Ayrton Senna va testa pentru Honda Racing, oportunitate de care brazilianul spera sa profite la maxim pentru a-si demonstra calitatile.

"Este un vis sa am o asemenea oportunitate. Chiar daca pilotez de numai 4 ani, este ca si cum as fi asteptat 10 ani pentru a pilota o masina de F1"

, a declarat Senna in cadrul unui interviu acordat publicatiei Gazzetta dello Sport.

"Am muncit mult pentru a ma pregati, mai ales in privinta gatului. Oricum, GP2 reprezinta o baza buna de plecare, trebuie doar sa te gandesti ca volanul este mult mai greu decat in F1 si ca masina pune intregul corp sub o presiune foarte mare.De asemenea, in zilele precente am fost la Brackley pentru a discuta cu inginerii, pentru a invata diversele sisteme si proceduri".

Senna a admis ca Honda are asteptari foarte mari de la el prin prisma numelui pe care il poarta, insa este optimist ca va reusi sa ii convinga pe japonezi de potentialul pe care il are. "Am stiut ca mai devreme sau mai tarziu va trebui sa ma descurc cu asta. Voi face tot ce pot si sper sa fie suficient pentru a merita un loc", a mai spus Senna. "Decizia va depinde de echipa. Voi da totul pentru a demonstra ca am potentialul necesar".