Kubica, dezamagit ca a pierdut locul 2

Publicat luni, 07.04.2008 10:55 de Daniel Popescu

Robert Kubica crede ca o greseala comisa in turul 2 al cursei din Bahrain l-a privat de sansa de a lupta cu Kimi Raikkonen pentru a doua pozitie.

Pilotul echipei BMW-Sauber a plecat pentru prima oara din pole position, insa a fost depasit la start de catre Felipe Massa. In cel de-al doilea tur, el a mers pe o suprafata impregnata cu uleiul lasat de monopostul lui Sebastian Vettel si, dupa numai cateva momente, a fost depasit de Kimi Raikkonen la capatul liniei drepte.

Cu toate acestea, polonezul a reusit sa termine pe ultima treapta a podiumului, asigurand echipei sale primul loc in clasamentul constructorilor. "Este foarte bine sa fiu pe podium pentru a doua cursa consecutiva, dar fara problemele din al doilea tur as fi fost capabil sa lupt cu Raikkonen", a declarat Kubica. "Nu am avut suficiente informatii despre uleiul de pe pista si am pierdut un loc in favoarea lui Raikkonen.

Dar oricum este un rezultat bun si este bine pentru echipa ca suntem lideri in clasamentul constructorilor. Stiam ca trebuie sa fac o diferenta pana la prima oprire la boxe, dar nu am reusit din cauza problemei cu uleiul. Apoi Kimi m-a depasit si nu a fost deloc usor. In conditii de vant si concurand in spatele unei masini este usor sa comiti greseli".

Coechipierul sau, Nick Heidfeld, a completat ziua foarte buna prinsa de BMW, reusind sa incheie cursa pe locul 4. "Acum, dupa cursa, sunt mult mai multumit decat sambata. Sa termin pe locul 4 este un lucru pozitiv dupa un weekend dificil pentru mine. Stabilitatea masinii pe acest circuit nu a fost chiar asa cum as fi dorit eu. Sper ca nu vom mai avea astfel de probleme" a spus Heidfeld.

"Sa termin cursa chiar in spatele coechipierului meu, care a plecat din pole position cand eu am luat startul de pe 6, reprezinta un rezultat bun. M-am bucurat sa-i depasesc pe Jarno Trulli si Heikki Kovalainen. Inca o data, pentru noi ca echipa lucrurile au mers foarte bine".